Kolinda Grabar-Kitarović nazvala Zorana Milanovića: Evo o čemu su pričali

Radiosarajevo.ba
Kolinda Grabar-Kitarović nazvala Zorana Milanovića: Evo o čemu su pričali
Foto: EPA-EFE / Milanović je porazio Grabar-Kitarović u velikim gradovima

Kolinda Grabar-Kitarović sinoć je nazvala Zorana Milanovića da mu čestita na pobjedi.

Kako saznaje portak Index.hr, kratko su razgovarali i dogovorili da će se njihovi timovi uskoro dogovoriti oko svih detalja vezanih uz predaju Pantovčaka.

„Još su se sinoć čuli nakon govora predsjednice, ona ga je nazvala i čestitala mu na pobjedi“, rekla je kratko za Ivana Crnić iz Ureda predsjednice.

Isto nam je potvrdio i Nikola Jelić iz štaba Zorana Milanovića.

„Nazvala ga je sinoć, detalje ne znam, i Plenković ga je nazvao i čestitao mu. Kolinda je javno rekla da je spremna u narednom razdoblju vidjeti se s Milanovićem i sve dogovoriti“, rekao nam je kratko Jelić.

Neslužbeno se saznaje da su Milanović i Kolinda dogovorili kako će se njihovi timovi čuti ovih dana kako bi dogovorili tehničke detalje oko predaje Ureda predsjednika.

Tim Kolinde Grabar-Kitarović danas je slobodan i sutra će se naći i dogovoriti kako i šta dalje.

Kolinda bi na Pantovčaku trebala ostati sve do inauguracije koja bi se trebala održati 19. februara budući da njen mandat traje do 18. februara.

Podsjetimo, Kolinda je imala inauguraciju 15. februara 2015. godine, a tri dana kasnije, 18. februara, dotadašnji predsjednik Ivo Josipović predao joj je Pantovčak.

Tada su razgovarali sat i pol i nakon toga se obratili medijima.

„Imao sam čast predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović predati Ured predsjednika, imali smo zanimljiv i ugodan razgovor tijekom kojeg sam imao priliku upoznati je s detaljima funkcioniranja ureda i onim što je čeka prvi radni dan“, kazao je tada Josipović.

Kolinda Grabar-Kitarović se tada zahvalila predsjedniku na odlasku i kazala:

„Zahvaljujem predsjedniku Josipoviću na prijemu koji je protekao izvrsno. Vrlo sam zadovoljna razgovorom i želim mu svako dobro u budućoj karijeri i u životu“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije