Upoznajte prvu damu Hrvatske: Ko je Sanja Musić Milanović

Radiosarajevo.ba
Upoznajte prvu damu Hrvatske: Ko je Sanja Musić Milanović
Foto: EPA-EFE / Ko je Sanja Milanović, supruga predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića

Hrvatska je dobila novog predsjednika, ali i prvu damu.

Zoran Milanović pobijedio je u drugom krugu predsjedničkih izbora osvojivši 1.034.389 glasova, 105.000 više od protukandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović.

U izborni štab je stigao u pratnji svoje supruge Sanje Musić Milanović.

Ona se za ovu važnu priliku modno uskladila sa suprugom koji je u izbornoj noći nosio crno odijelo u kombinaciji s bijelom košuljom i crvenom kravatom satenskog finiša, piše Zadovoljna.hr.

Njezina voluminozna crvena suknja podudarala se s bojom njegove kravate, a ostatak kombinacije prve dame bio je u crnoj boji.

Ne pojavljuje se često u javnosti, a kada to i napravi uvijek plijeni pažnju svojim nenametljivim i elegantnim izdanjima uglavnom sastavljenim od neutralnih odjevnih komada.

A ko je Sanja Musić Milanović?

Rođena Zagrepčanka hercegovačkog porijekla već je u trećem razredu gimnazije maturirala, potom uzela pauzu i otputovala u Australiju.

Ko je Zoran Milanović? Političar koji se pamti po izjavi o BiH i Srbiji

Titulu magistrice medicinskih nauka stekla je 1999. godine na Université Libre de Bruxelles, dok je njen suprug ondje bio na službi. Učila je epidemiologiju, javno zdravstvo i biostatistiku, piše Tportal.hr.

Doktorirala je jedanaest godina kasnije u Zagrebu na temu debljine odraslih u Hrvatskoj, tako što se mjesecima dizala u četiri sata ujutro, prije posla, i pisala doktorat dok su djeca spavala.

Radila je kao epidemiologinja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, a od 2011. je na Katedri za medicinsku statistiku, epidemiologiju i medicinsku informatiku na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Zoran Milanović i Sanja Musić upoznali su se 1991. godine, i to on kao tek diplomirani pravnik, ona kao studentica medicine.

Vjenčali su se tri godine kasnije te dobili dva sina, Ante Jakova, koji danas ima 21 godinu i student je četvrte godine prava na Sveučilištu Groningen u istoimenom nizozemskom gradu, i Marka, koji ima 15 godina i učenik je prvog razreda Klasične gimnazije u Zagrebu.

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović su navodno prvi sitan novac zaradili kućnom prodajom usisavača, piše Tportal.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije