Kolinda Grabar Kitarović ima novo zanimanje: Predavat će na fakultetu?

5
Radiosarajevo.ba
Kolinda Grabar Kitarović ima novo zanimanje: Predavat će na fakultetu?
Foto: Instagram/Kolinda Grabar-Kitarović / Kolinda Grabar Kitarović

Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu pripremio je novi, samofinancirajući diplomski sveučilišni studijski program na engleskom jeziku, a pokreću ga u saradnji sa Sapir Accademic College iz Izraela.

Studijski program se zove Democracy and Resilience in Modern Society (Demokracija i društvena otpornost suvremene države), a na Filozofskom fakultetu očekuju da će, uz domaće, privući i strane studente, piše Slobodna Dalmacija. 

Studij će trajati dvije godine, a školarina će ukupno koštati 12 hiljada eura. Predavači će biti brojni domaći i strani stručnjaci, a najpoznatije ime među njima je bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Time će dodatno obogatiti svoju već bogatu karijeru jer je dosad, osim posla predsjednice Hrvatske, radila kao ambasadorica RH u SAD-u, pomoćnica glavnog sekretara u NATO-u te ministrica vanjskih poslova i europskih integracija. 

"Ovaj studij predstavlja novinu u visokoobrazovnom prostoru i to ne samo u Hrvatskoj nego i mnogo šire. Riječ je o posve inovativnom interdisciplinarnom dvogodišnjem diplomskom studiju, a izradili smo ga u saradnji s kolegama iz Izraela. To je prva konkretna suradnja naše zemlje s Izraelom u području visokog obrazovanja, konkretno u kreiranju studijskog programa.

Kolinda Grabar-Kitarović posjetila našu zemlju: "Predivan vikend u prekrasnoj BiH"

Kolinda Grabar-Kitarović posjetila našu zemlju: "Predivan vikend u prekrasnoj BiH"

Sa znanstveno-nastavnog aspekta ovaj studij nudi ono najbolje iz Hrvatske i Izraela i to s ciljem daljnjeg osnaživanja prijateljskih odnosa između dviju država.

S druge strane, on nudi kvalitetnije pozicioniranje budućih mladih stručnjaka na globalnom tržištu", rekla je za Slobodnu Dalmaciju dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Gloria Vickov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije