Ko je zgodni mladić koji često pozira s Kolindom? Otac mu je bio Tuđmanov savjetnik

2
Radiosarajevo.ba
Ko je zgodni mladić koji često pozira s Kolindom? Otac mu je bio Tuđmanov savjetnik
Foto: Instagram / Grabar-Kitarović i Njavaro

Otkako je bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović viđena u društvu mlađeg muškarca, mnogi se na društvenim mrežama pitaju o kome je riječ.

Mato Njavro je ime koje se često spominje u društvu bivše hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, no mnogi o njemu ne znaju mnogo. Njavro je dekan Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), privatne visokoškolske ustanove u kojoj također predaje finansijske predmete.

Uz to, on je i profesor na Luxembourg School of Business te predavač na Sveučilištu St. Gallen i Singapore Management University, na kojem predaje kolegij Chinese Economy.

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Kada je u januaru 2021. godine preuzeo vodstvo ZŠEM-a, Njavro je imao samo 34 godine, što ga je učinilo jednim od najmlađih čelnika neke visokoškolske ustanove u Hrvatskoj. Sin je suosnivača te škole, doktora ekonomskih znanosti i bivšeg političara, Đure Njavre, kojeg je zamijenio na čelu ZŠEM-a nakon njegova odlaska. Inače, Đuro Njavro ujedno je i nekadašnji savjetnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, ali i saborski zastupnik u dva mandata.

Njavro je stupio u saradnju s Kolindom prije otprilike dvije godine kada je ona postala savjetnica za međunarodne odnose i suradnju u ZŠEM-u. Od tada, zajedno se često pojavljuju na raznim događanjima, a nedavno su zajedničkim snagama predstavili i sportski projekt "Micro Learning Entrepreneurship for Athletes (MLEA)", dvogodišnji međunarodni projekt posvećen sportašima kojima je sportsku karijeru teško uskladiti s obrazovanjem.

Kolinda Grabar-Kitarović osnovala firmu u Zagrebu: Pogledajte čime će se baviti u političkoj penziji

Kolinda Grabar-Kitarović osnovala firmu u Zagrebu: Pogledajte čime će se baviti u političkoj penziji

No, Njavro nije samo dekan i predavač. Redoviti je posjetitelj teretane, a do sedmog razreda trenirao je nogomet u Dinamu, a bio je i član juniorske reprezentacije u snowboardu, koji danas rekreativno vježba. Osim toga, u slobodno vrijeme bavi se i planinarenjem, a svoje "izlete" redovito dokumentira na Instagramu, gdje ima više hiljada pratitelja.

"Do sedmog razreda sam trenirao nogomet u Dinamu, a onda sam se na Kranjskoj gori zaljubio u snowboard. Upisao sam se u klub na Sljemenu te postao član naše juniorske reprezentacije. S njom sam 2004. na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu osvojio sedmo mjesto u disciplini boardercross", kazao je Njavro ranije za Gloriju.

2021. godine oženio je dugogodišnju djevojku Martu koja radi kao liječnica.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije