Ko je peta uhapšena osoba zbog ubistva Vanje (14)?

0
Radiosarajevo.ba
Ko je peta uhapšena osoba zbog ubistva Vanje (14)?
Foto: Društvene mreže / Vanja G.

Još jedna osoba uhapšena je u vezi sa otmicom i ubistvom 14-godišnje Vanje, saznaje Skopje1

Prema prvim informacijama, i za njega će biti zatražen dvodnevni pritvor, dok je posljednja informacija da je pritvor odobren.

Prema izvorima, sumnja se da je pomoćnik.

Istražili smo | Kada počinje upis u srednje škole u Sarajevu i šta roditelji trebaju znati

Istražili smo | Kada počinje upis u srednje škole u Sarajevu i šta roditelji trebaju znati

Riječ je o osobi koja se vezuje za Ljupča Palevskog-Palčo, ali i za stranku 'Desna', čiji je predsjednik.

Oglasilo se i Osnovno javno tužilaštvo Skopje povodom ovog hapšenja. 

"Osnovana sumnja da je osumnjičeni, koji je danas uhapšen, izvršio krivično djelo proizilazi iz do sada pribavljenih dokaza Biroa javne sigurnosti Sektora za međunarodnu policijsku saradnju, dostavljenih SVR Skoplje, u kojima se navodi da je lice osumnjičeno da je izvršilo krivično djelo, za koje je raspisana međunarodna potjernica 02.12.2023. godine registrovano na graničnim prelazima u Republici Bugarskoj, sa ulaskom u Republiku Bugarsku na GP Kalotina i izlaskom iz Republike Bugarske na GP Kapitan Andreevo (prema R. Turske). On je upravljao vozilom marke 'land rover'. Lice je lišeno slobode, a s njim su policijski službenici Odjeljenja za međunarodnu saradnju obavili informativni razgovor", navodi se u saopštenju. 

Podsjetimo, više osoba je privedeno zbog ubistva djevojčice Vanje. Među njima je i njen otac, za kojeg se sumnjiči da je bio pomoćnik otmičara. Za glavnim osumnjičenim se još traga, a sumnja se da je pobjegao u Tursku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije