Ko je Daniela Adamcova, žena pronađena na Krku: Pravila je nakit za slavne u SAD-u

1
Radiosarajevo.ba
Ko je Daniela Adamcova, žena pronađena na Krku: Pravila je nakit za slavne u SAD-u
Foto: Policijska uprava primorsko-goranska / Nepoznata žena s Krka

Daniela Adamcova, žena iz grada Strenčina u Slovačkoj za čijim se identitetom proteklih desetak dana intenzivno tragalo, sad konačno zna ko je.

Nadimak joj je Danka, a ona je dizajnerica nakita kojeg su nosile zvijezde poput Brigitte Bardot, Barbare Streisand i ekipe serije Prijatelj. Više puta se navodno selila po svijetu i mnogo je putovala. S 19 godina živjela je u SAD-u gdje je bila udana za filmskog producenta. Nakon razvoda, krajem 2000-ih vratila se u Slovačku, da bi se nakon nekoliko godina ponovno vratila u SAD.

Na slovačkom portalu My Trencin stoji intervju s Adamcovom objavljen 2008. godine. Tamo piše da je rođena u Trenčinu gdje je živjela do svoje 19. godine kada je otišla u Ameriku. Rekla je da je htjela veću slobodu te da nikome iz porodice nije otkrila svoje planove do posljednjeg trena, piše Index.hr.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

"Htjela sam otići u Australiju ili Novi Zeland, zvala sam sestru i prijatelje da idu sa mnom, ali nitko nije želio. Na kraju sam otišla sama i završila u Americi, u Los Angelesu", pričala je Adamcova.

Prvih par mjeseci pomagala joj je iseljenička organizacija, i financijski i za zapošljavanje. Učila je i jezik. Radila je kao babysiterica i kao spremačica.

Nakon nekog vremena našla je pravi posao - počela je raditi za agenciju za nekretnine te je unajmila i stan.

"Zatim sam odlučila upisati studij za dizajn i slikarstvo te sam se specijalizirala za ručno izrađen nakit. Promijenila sam i posao te se zaposlila u zlatarni te se zaljubila u nakit", prepričavala je te 2008. godine kako se počela baviti dizajnom nakita.

Kako je ušla u filmski svijet?

Njen prijatelj je, otkriva dalje, bio glazbeni producent i u kontaktu s ljudima iz filmske industrije pa joj je on pomogao u plasiranju nakita. Preko njega je posuđivala nakit studijima koji su snimali filmove, piše Index.hr.

Njen nakit kasnije su nosili Diane Ross, glumice iz Prijatelja, Brigitte Bardot, Barbara Streisand i zvijezde tada poznate televizijske serije Melrose Place.

2000. godine se vratila u Slovačku. No, i osam godina kasnije, u intervjuu, rekla je da se ne može naviknuti na život u Slovačkoj.

"Htjela sam se vratiti zbog porodice. Provesti s njima neko vrijeme, htjela sam biti sa svojim prijateljima, vratiti onu bliskost s njima i s porodicom koju sam imala.

Od svoje 19. sam sama i oslanjala sam se samo na sebe. To ojača čovjeka, ali ipak lijepo je imati nekoga iza sebe. Lijepo je imati porodicu koja se za tebe brine. Shvatila sam da postoje i neke druge životne radosti osim lutanja svijetom", govorila je Adamcova.

"To je moja zemlja, ja sam Slovakinja i uvijek ću to biti. Ali u Americi sam se navikla na drugačiji sistem života na drugačiji mentalitet", priča zašto joj se bilo teško naviknuti na život natrag kod kuće.

Policija je jutros potvrdila da se radi o 57-godišnjoj Slovakinji.

Prema dosad utvrđenom, slovačka državljanka boravila je na području Hrvatske kao turistkinja, a policija će i dalje nastaviti s utvrđivanjem okolnosti koje su prethodile njenom dolasku i pronalasku na otoku Krku, na nepristupačnom terenu Dobrinjštine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije