Misterija o ženi bez identiteta. Češki turisti: ‘Upoznali smo je‘

0
Radiosarajevo.ba
Misterija o ženi bez identiteta. Češki turisti: ‘Upoznali smo je‘
Foto: Policijska uprava primorsko-goranska / Nepoznata žena s Krka

Identitet žene koja je prije devet dana pronađena na otoku Krku i dalje je misterij.

Ona se ne sjeća ko je, odakle dolazi i kako se našla u Hrvatskoj, a govori engleski jezik s britanskim naglaskom.

Njezino zdravstveno stanje je stabilno i nakon što doktori daju zeleno svjetlo ona će biti predana na brigu djelatnicima centra za socijalnu skrb.

Dragan Bursać: Nešiću, kome je genocid vic, u kući mu bio!

Dragan Bursać: Nešiću, kome je genocid vic, u kući mu bio!

Policija nastoji otkriti njezin identitet - provjerili su njezine otiske u hrvatskoj bazi podataka, no ondje ih nisu našli.

U novčaniku koji su vatrogasci pronašli u odbačenom ruksaku nedaleko od mjesta gdje je pronađena nesretna žena nije bilo nikakvih dokumenata, a pomoć je zatražena i od Interpola, kazao je načelnik Policijske stanice Krk Dejan Hriljac za Dnevnik Nove TV.

"U ruksaku koji je pronađen bili su kozmetički proizvodi, nešto odjeće i obuće te novčanik koji je bio prazan, bez identifikacijskih dokumenata tako da zasad još uvijek ne znamo o kome se radi", kazao je Hriljac.

Pomoć Interpola

Načelnik krčke policije je kazao da im se u jako velikom broju javljaju građani iz cijeloga svijeta, ali korisnih dojava još nema:

"Mi im stvarno zahvaljujemo i to je pohvalno da se javljaju. Zaprimili smo 30-ak mailova iz raznih zemalja, spomenut ću Francusku, Nizozemsku, Veliku Britaniju, SAD, zemlje u okruženju i, naravno, Hrvatsku. U tim mailovima ljudi su dostavili fotografije osoba za koje sumnjaju i sliče osobi koja je pronađena s tekstualnim opisima gdje žive, čime se bave, otkud ih poznaju i tko bi one u stvari mogle biti. Sve te mailove se detaljno provjerava i filtrira konkretna imena kroz baze stranaca koji su bili u Republici Hrvatskoj, no dosad nismo došli do korisnih saznanja", rekao je Hriljac.

"Zatražili smo i pomoć Interpola i putem međunarodne policijske suradnje sve zemlje članice su obaviještene", kazao je Hriljac.

"Što s tiče otisaka prstiju, oni se uzimaju i pomažu u identifikaciji, međutim, u hrvatskim bazama podataka otisaka prstiju gospođini nisu pronađeni, a putem međunarodne policijske suradnje će se probati utvrditi postoji li u njihovim bazama takva osoba", objasnio je Hriljac za Dnevnik Nove TV.

Trag iz Češke

No, potencijalni trag o mogućem identitetu žene vodi do Češke, piše portal 24sata.

Oni citiraju češki portal tn.nova.cz koji, kako tvrde, donosi svjedočanstvo nekih čeških turista koji uvjeravaju da su misterioznu ženu sreli u Hrvatskoj i smatraju da bi ona mogla biti - Slovakinja.

"Upoznala sam je u četvrtak, 9. rujna, u Drveniku, kod Makarske", rekla je za tn.nova.cz čitateljica koja je sa suprugom bila na odmoru u Hrvatskoj.

"Rekla nam je o tome kako putuje i da je u mirovini, a njezini poznanici još rade. Pa je na put otišla sama. Budući da se po povratku u Slovačku bojala 14-dnevne karantene, isključila je telefon i odbacila SIM karticu. Htjela je i u Liku, koja je ipak udaljena od otoka Krka. Bila je vrlo inteligentna, rekla nam je da je neko vrijeme boravila u Engleskoj, pa je dobro govorila engleski", poručila je ta turistkinja.

Reagirala je i češka policija.

"Mogu potvrditi da smo od svjedoka dobili informacije o ženi. Proslijedili smo ih hrvatskoj policiji i, ako je potrebno, pomoći ćemo u istrazi", rekao je glasnogovornik češke policije David Schön kojeg prenosi 24 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije