:( / Klupko se odmotava: Nazire se šta bi mogao biti motiv ubice porodice Đokić

22. 10. 2021. u 11:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon skoro mjesec dana potrage za ubicama porodice Đokić iz Aleksinca, Goranom, Gordanom i njihovom ćerkom Lidijom, iz MUP-a Srbije je saopšteno da je priveden osumnjičeni.

Hapšenje Gorana Džonića iz Moravca za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57), snahe Gordane (56) i dvadesetpetogodišnje bratanice Lidije nije bilo iznenađenje za one koji ga dobro poznaju. Vjerovatno iz tog razloga u čitavom Moravcu sinoć gotovo niko nije htio da komentariše ovaj događaj.

Komšije ubice tročlane porodice ili su izbjegavali novinare ili tvrdili da za njegovo hapšenje nisu ni čuli. Ipak, jedan čovek koji ga odlično poznaje, odlučio je da kaže šta o njemu zna. I nije imao lijepe reči, prenosi Mondo.

"Roditelji su mu radili u inostranstvu, tamo su i penziju dočekali, u njihovoj kući je uvijek bilo puno novca. Goran je bio razmažen, naviknut da ima para kao blata, i sve je u životu završavao novcem. Imao je uvijek najbolje motocikle i automobile. Nije podnosio poraz, niti da bude drugi... Mislim da je to razlog što nije volio brata koji je postajao sve imućniji", rekao je komšija.

Kaže da je s obzirom na svoje profesionalno iskustvo u Goranu prepoznao brutalnost koja će dovesti do stravičnog zločina.

"Njegove kolege i drugovi su ga smatrali veoma lošim čovjekom, a i ja isto. Nizak je rastom ali veoma nezgodan, prgav i osvetoljubiv. Radio je kao vatrogasac, a pred kraj službovanja postao je komandir vatrogasne jedinice u Aleksincu. Te njegove osobine posebno su se ispoljile kada je postao rukovodilac, podređeni su imali mnogo problema sa njim. Otišao je u invalidsku penziju, koliko je meni poznato kao psihički bolesnik, ali mislim da to nije, da je smuvao neku dijagnozu parama da bi se penzionisao", priča izvor.

Goran je osumnjičen da je u noći između 26. i 27. septembra presreo rođake prilikom povratka iz sela Moravac kući u Aleksinac i na još neutvrđen način naveo ih da odu do zabačenog područja zvanog "Dudine Bare".

Tamo je ubio sve troje, tijela zapalio a zatim ih bacio u jamu. Njihovo vozilo odvezao je 12 kilometara dalje u priobalje Južne Morave na području Tešice i zapalio ga.

Navodno je osumnjičen jer je na imanju jednog od sinova pronađen ukradeni novac i neki predmeti koji ga povezuju sa zločinom.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA