! / Kineska poduzetnica oživljava Tita: Dolazit će ljudi iz cijelog svijeta u Kumrovec

10. 04. 2019. u 21:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Vlasnica pekinške kompanije Z-Run WellTon Industry Jiang Yu je danas poslijepodne posjetila zgradu u kojoj se nalazila kumrovačka politička škola, piše Jutarnji list.

Kineska poduzetnica, svjesna historijskog značaja ovog objekta, želi da investicijom u ovaj objekat ponovo privuče posjetioce iz Hrvatske, regije i cijelog svijeta.

U posjeti političkoj školi je bila zajedno sa načelnikom Kumrovca Robertom Šplajtom.

Jiang Yu je naglasila da je treći put u Kumrovcu. Za realizaciju ovog projekta trebalo 11,9 miliona kuna ili više od 2,5 miliona maraka.

Kako navodi Jutarnji list, namjera joj je ne samo da obnovi postojeću, već i da se napravi još jedna identična zgrada koja bi činila turistički kompleks u čijem bi središtu bio lik Josipa Broza Tita.

Gradonačelnik Kumrovca Robert Šplajt je istakao da možete biti protiv ili za Tita, ali da je on bio veliki brend u cijelom svijetu.

U prilog ovoj tvrdnji je naveo podatak da u Kumrovec godišnje dolazi stotinu hiljada turista, a među njima veliki broj Kineza.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA