KFOR o dramatičnoj situaciji na Kosovu: Šaljemo svoje jedinice

Radiosarajevo.ba
KFOR o dramatičnoj situaciji na Kosovu: Šaljemo svoje jedinice
Foto: EPA-EFE / Jedinice KFOR-a raspoređene su širom Kosova

Sigurne jedinice KFOR-a nisu bile obaviješten da će pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU ući na sjever Kosova.

Navedeno je i da ta misija sada šalje svoje jedinice u Zubin potok gdje će ispitati situaciju, izjavio je za Tanjug glavni portparol KFOR-a Vincenzo Grasso.

Kosovski specijalci upali u Gazivode, Vučić naredio vojsci najvišu pripravnost

Prema njegovim riječima, pripadnici ROSU su uhapsili zamjenika gradonačelnika Zubinog potoka, a KFOR je poslao svoje jedinice na to područje kao i da je monitoring i provjera situacije u toku, prenosi B92.

Prethodno je zamjenik komadanta kosovske policije za sjever Besim Hoti odbacio tvrdnje zvaničnika Srbije o zauzimanju vještačkog jezera i hidrocentrale Gazivode i o hapšenjima na tom području. 

Kako je ranije prenio Tanjug, pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU raspoređeni su danas prije podne u neposrednoj blizini brane i vještačkog jezera Gazivode. 

Dodaje se i da oni nose duge cijevi, a jedan dio ima fantomke. 

Također, navedeno je da su pripadnici ROSU ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije