Karanović: Aleksić je moralna nakaza, krije se iza hrišćanstva

0
Radiosarajevo.ba
Karanović: Aleksić je moralna nakaza, krije se iza hrišćanstva
Foto: Arhiv / Mirjana Karanović

Slavna glumica Mirjana Karanović podržala je kolegicu Milenu Radulović nakon njene ispovesti da ju je čuveni pedagog glume Miroslav Mika Aleksić silovao. 

Karanović je za Nova.rs rekla da se divi hrabrosti i odlučnosti svoje koleginice, a da Aleksića s druge strane smatra moralnom nakazom koji se godinama krio iza propovedanja hrišćanskog morala i porodičnih vrednosti.

“Divim se hrabrosti i odlučnosti Milene Radulović da razotkrije zlo koje se već godinama i decenijama krije iza maske uspješnog pedagoga, a koji je u stvari moralna nakaza. Predatori pažljivo biraju svoje žrtve, prije svega među mladima i djecom, uvjereni da zbog sramote nikada neće progovoriti”, govori Mirjana Karanović za Nova.rs i dodaje: 

On je propovedao porodične vrijednosti, strogost, disciplinu i hrišćanski moral i sve to koristio kao sredstvo za dominaciju i seksualno zlostavljanje. Nadam se da će policija, tužilaštvo i cijelo društvo osuditi ovog čovjeka. I nadam se da će to biti ohrabrenje za druge žrtve da istupe. Mislim da ih ima i da ćemo tek slušati o njima. Dosta je bilo ćutanja!

Podsjetimo, sinoć je poput bombe odjeknula ispovijest glumice Milene Radulović, u kojoj tvrdi da ju je u njenoj 17. godini više puta silovao ugledni beogradski učitelj glume Mika Aleksić. 

U snažnom svjedočenju koje je Radulović dala za “Blic”, mlada glumica je, između ostalog, rekla: 

“Mika je vodio računa da se to (seksualno zlostavljanje, prim. aut.) dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno.”

Glumci, pjevači, voditelji, novinari, politički aktivisti, članovi i predsjednici nevladinih organizacija – svi oni stali su u odbranu i pružili podršku glumici Mileni Radulović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije