Saradnice u zločinu / Kao u filmovima: Trudnica s prijateljicom pljačkala po Beogradu

24. 07. 2020. u 19:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Samanta N. i Zorica J. iz Surčina uhapšene su zbog sumnje da su provalile u devet stanova u Starom gradu, iz kojih su ukrale desetine hiljada eura i mnoge dragocjene stvari.

Jedna od osumnjičenih je u petom mjesecu trudnoće. U stanove su ulazile tako što su lomile cilindar vrata, a nakon provale vraćale su ga na svoje mjesto, kako bi prividno izgledalo da je sve na svom mjestu. Na ruke su stavljale rukavice da ne bi ostavile otiske prstiju.

Prilikom hapšenja kod Samante su nađeni ključ, dva odvijača, 1.350 eura, skupocjeni ručni satovi vrijednosti oko 15.000 eura te zlatni nakit. Kod njene saradnice nađeno 500 eura i 7.000 dinara.

U istrazi je utvrđeno da su njih dvije iz jednog stana ukrale čak 25.000 eura.

Policija istražuje da li su ove dvije provalnice radile i u drugim dijelovima grada, posebno Vračaru, gdje je na skoro isti način na koji su njih dvije operisale poharano nekoliko stanova, a među onima koji je pokraden je i jedan poznati beogradski advokat, piše Blic.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA