Ispovijest Biljane Srbljanović: Dala sam kolegi flašicu da mi otvori...

Radiosarajevo.ba
Ispovijest Biljane Srbljanović: Dala sam kolegi flašicu da mi otvori...
Foto: Hello.rs / Biljana Srbljanović

Poznata srbijanska spisateljica Biljana Srbljanović je 23. marta objavila da se zarazila koronavirusom. Od tada, redovno je obavještavala pratioce na Faceobooku o svom stanju, a u emisiji "Prva tema" opisala je kako se zarazila.

"Sa svojim kolegom sam išla u Novi Sad, ufabriku gdje se pravio čuveni spomenik Zoranu Đinđiću. Nigdje nismo putovali. On nije imao rukavice. Ja sam bila ta koja je kašljala sedmicama. Stali smo na benzinsku pumpu, dala sam mu flašicu da mi otvori. I to je trenutak kada sam dobila virus. On je dva kasnije javio da ima temperaturu. Njemu je bivalo sve gore i gore. Meni je bilo dobro. Izolovala sam se. Ubrzo je završio na respiratoru, a ja sam dobila temperaturu. Nisam znala gdje se nalazim, pogubljenost, imala sam visoku temperature i prijavila svoj slučaj", rekla je Biljana Srbljanović i potom opisala oporavak.

"Prva tri dana su mi u magli, tada sam imala non-stop temperaturu, a onda se potpuno primirilo. Paralelno s tim, moj prijatelj je punih 15 dana bio na respiratoru u komi i vijesti su bile mračne. Negdje pred kraj mog dvonedeljnog bolovanja dobili smo lošu vijest o njemu i ja sam ponovo dobila temperaturu, ali mislim da je to bilo psihosomatski. Ozdravila sam onog trenutka kad su dva dana kasnije mog druga skinuli sa respiratora", rekla je Biljana Srbljanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije