Kako je došlo do nesreće na trajektnom pristaništu u Hrvatskoj? Od udara rampe zatresle se kuće

1
Radiosarajevo.ba
Kako je došlo do nesreće na trajektnom pristaništu u Hrvatskoj? Od udara rampe zatresle se kuće
Foto: Printscreen / Youtube / Trajekt Jadrolinija/Ilustracija

Tresak rampe trajekta o rivu je, kako su ispričali mještani Malog Lošinja, bio toliko snažan da su se susjedne kuće zatresle.

Prema neslužbenim informacijama, nesreća se dogodila u trenutku dok su mornari bili ispod rampe pokušavajući je popraviti, budući da je navodno zapinjala kod prethodnog ukrcaja i iskrcaja.

To se vršilo prije nego što je započeo ukrcaj automobila na trajekt. U jednom trenutku nekoliko tona teška rampa se iznenada srušila na njih, u slobodnom padu.

U Austriji teže povrijeđen radnik iz BiH pri padu na radnom mjestu

U Austriji teže povrijeđen radnik iz BiH pri padu na radnom mjestu

Pomorcu Jadrolinije koji je pao u more u pomoć je skočio jedan lokalni stanovnik koji u blizini ima vez za brod. On je skočio u more i unesrećenog stavio na splav, a potom ga je preuzela Hitna pomoć i prebacila u Rijeku. Odmah su dotrčali i vatrogasci čija je stanica dvjestotinjak metara dalje pa su čuli udar rampe o rivu.

U večernjim satima tijela dvojice poginulih još su bila ispod rampe, budući da će za njeno podizanje trebati dizalica.

"Njihov kolega koji je radio s njima dotrčao je na rivu, u potpunom šoku, vrištao, nikako nije mogao doći sebi. Sjedio je cijelo popodne na klupici, na suncu, ljudi su mu prilazili, davali mu vode, tješili ga.

Tek malo prije osam sati došla je Hitna i pokupila ga, dakle skoro pet sati mu niko od službi nije došao pomoći. Cijela posada je još uvijek na brodu, i njima će trebati psihološka pomoć. Oni su sve to gledali", ispričao je Ivan Krstaš za Jutarnji, čiji je kolega Marko spašavao unesrećenog mornara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije