Oglasila se policija o stravičnoj nesreći na trajektnom pristaništu u Hrvatskoj

0
Radiosarajevo.ba
Oglasila se policija o stravičnoj nesreći na trajektnom pristaništu u Hrvatskoj
Foto: Hina / Policija

U teškoj nesreći koja se u nedjelju poslijepodne, 11. augusta, dogodila u trajektnom pristaništu u Malom Lošinju poginula su dvojica mornara Jadrolinije, a jedan je teško povrijeđen.

Teška nesreća se dogodila nekoliko minuta nakon 15 sati u trajektnom pristaništu u Malom Lošinju. Trajekt je u 16 sati trebao isploviti prema Zadru. Na mjesto nesreće brzo je stigla ekipa Hitne pomoći.

Prema prvim informacijama, pala je ulazna rampa trajekta “Lastovo” koja je prikliještila mornare Jadrolinije.

Žena u bh. susjedstvu u nekoliko mjeseci pokušala ubiti tri muškarca

Žena u bh. susjedstvu u nekoliko mjeseci pokušala ubiti tri muškarca

Policija provodi uviđaj

Policijska uprava primorsko-goranska javlja kako je dojavu o nesreći dobila oko 15.10 sati. "Na mjestu događaja slijedi uviđaj kojim rukovodi zamjenik županijske državne advokatice iz Rijeke", kažu iz policija.

Dodaju i kako u rasvjetljavanju ovog događaja uz policiju sudjeluju i druge nadležne službe, kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do stradavanja te utvrdile sve relevantne činjenice.

"Nisu nas zvali na intervenciju jer smo i sami čuli zapomaganje. Dogodilo se sve na oko 200 metara od nas. Odmah smo priskočili u pomoć i izvadili smo jednog unesrećenog iz mora. Bio je živ, povrijeđeno mu je rame i kuk. Vjerujem da će ga prevesti u bolnicu", izjavio je zapovjednik smjene Javne vatrogasne stanice Mali Lošinj Danijel Crnović za Danas.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije