Kako će kući: Propala agencija Thomas Cook, u Dubrovniku ostalo 190 putnika

Radiosarajevo.ba
Kako će kući: Propala agencija Thomas Cook, u Dubrovniku ostalo 190 putnika
Foto: BBC / Thomas Cook Airlines

Britanska turistička agencija Thomas Cook, kompanija stara 178 godina, propala je nakon posljednjih pokušaja spašavanja, poslije pregovora o dokapitalizaciji. Zbog toga za više od 150.000 Britanaca trenutačno traži način kako ih vratiti kući iz turističkih destinacija širom svijeta, a to se odnosi i na dio putnika koji su došli u Dubrovnik, piše 24sata.hr.

Naime, posljednji let Thomas Cooka u Dubrovnik je iz Manchestera stigao jučer, a sljedeći, koji je trebao biti u srijedu, je otkazan. To je ujedno i jedina linija Thomas Cooka prema Dubrovniku. Riječ je o sezonskoj liniji koja je letjela dva puta sedmično, srijedom i nedjeljom. 

U Dubrovniku se trenutno nalazi 190 putnika koji su jučer doletjeli avionom kompanije Thomas Cook, a kako je za Dubrovački dnevnik izjavio direktor Aerodroma Dubrovnik Frano Luetić, britanske vlasti organiziraju njihov povratak nazad.

"Engleska služba koja je zadužena za vanredne situacije već organizira povratak tim putnicima. Engleske zrakoplovne vlasti, u dogovoru s engleskom vladom, imaju rješenja. Njihovi predstavnici će biti na našem aerodromu koji će putnicima davati potrebne informacije", kazao je Luetić.

Na pitanje kako će se općenito propast aviokompanije odraziti na Aerodrom Dubrovnik, Luetić je odgovorio kako vjeruje da će utjecaj biti zanemariv.

"Putnici Thomas Cooka su činili jedan mali postotak ukupnog broja gostiju koji dolaze u Dubrovnik, s obzirom na ostale brojne letove i kompanije koje pristižu u grad. U svakom slučaju, nije pozitivna vijest, mada je gotovo beznačajan postotak kad je riječ o Aerodromu Dubrovnik", dodao je Luetić.

Propast aviokompanije vjerojatno će se djelomično odraziti na hotelske kapacitete i privatni smještaj, no pretpostavlja se, ne značajnije. Gosti Velike Britanije ujedno su i najbrojniji koji dolaze u Dubrovnik i nije za očekivati kako će ukidanje jedne sezonske linije koja leti prema Dubrovniku umanjiti njihov interes.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije