Joško Sladojević poginuo u avionu koji se srušio, prijatelji ga nagovorili da poleti

0
Radiosarajevo.ba
Joško Sladojević poginuo u avionu koji se srušio, prijatelji ga nagovorili da poleti
Foto: Fenix Magazin / Joško Sladojević ispred aviona Cessna

Među poginulima u zrakoplovu Cessna 182, koji je u ponedjeljak oko 11:50 sati pronađen u mjestu Broćanac kod Rakovice u Hrvatskoj gdje je pao nakon što mu se izgubio svaki trag u nedjelju kad je iz Splita poletio prema Njemačkoj, je i Hrvat Joško Sladojević, dugogodišnji član Croatije Stuttgart.

Članove Croatije Stuttgart, kao i sve Hrvate s područja Stuttgarta, rastužila je vijest kada je potvrđeno kako je među poginulima i Joško Sladojević, koji je bio dugogodišnji dopredsjednik, igrač i član Croatije Stuttgart gdje je dugi niz godina obnašao i funkciju blagajnika u klubu.

"Počivao u miru naš Joško", napisali su iz Croatije Stuttgart poslavši za Fenix-magazin.de i posljednju fotografiju njihova člana Joška slikanu ispred aviona Cessna u kojem je poginuo nakon što se avion u nedjelju srušio.

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Pokojni Joško Sladojević koji je rodom iz Blata na Cetini dugi niz godina je radio kao inženjer u Mercedesu. Prije nekoliko godina uzeo je otpremninu i vratio se u Hrvatsku.

"Na nagovor njemačkih prijatelja prihvatio je njihov poziv da se iz Splita s njima vrati za Njemačku. Nažalost, sudbina je bila okrutna prema tom neponovljivom čovjeku", rekli su za Fenix-magazin njegovi prijatelji iz Croatije Stuttgart.

Pokojnog Joška Sladojevića kao dobrog i vrijednog čovjeka sjećaju se i članovi Glavnog školskog odbora Hrvatske nastave Koordinacije Stuttgart, čiji je predsjednik bio osam godina.

Podsjetimo, avion Cessna 182 je u nedjelju u 11:25 sati nestala s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe. Policija je objavila kako je pilot aviona bio Švicarac, a putnici su bili dvoje državljana Njemačke i jedna osoba s hrvatskim državljanstvom. Tu je informaciju policija dobila u najavi leta od oblasne kontrole leta Split.

Iako su se svi nadali kako su putnici i pilot preživjeli, nažalost, to se nije dogodilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije