Jezivo svjedočenje žene o padu aviona: Pobjegla sam u kuću nakon zvuka brujanja

0
Radiosarajevo.ba
Jezivo svjedočenje žene o padu aviona: Pobjegla sam u kuću nakon zvuka brujanja
Foto: Screenshot/Dnevnik.hr / Evo šta je rekla o svemu

Na lokalitetu Broćanca u Hrvatskoj pronađeni su dijelovi aviona Cessne koji je juče politio iz Splita i koji je nestao sa radara.

"Čula sam jaki zvuk, brujanje i onda ništa nekoliko sekundi, pa opet to se tako četiri, pet puta ponovilo. Ja sam se povukla u kuću i nisam obraćala pažnju. Odakle ja znam što se događa, ni na kraj pameti", opisala je Ranka iz Brezovca, svjedokinja koja je čula pad ovog aviona.

"Pa to je zvučalo kao da vam lete grane po zraku, ali puno toga, i to nije dugo trajalo, kratko", dodala je Marijana Milošević iz istog mjesta gdje su dijelovi aviona pronađeni za Dnevnik.hr.

Emir Hajdarović: 'Ko zaboravi svoju historiju rizikuje i svoju budućnost'

Emir Hajdarović: 'Ko zaboravi svoju historiju rizikuje i svoju budućnost'

Pripadnici HGSS-a od jučer su bili na terenu gdje su ulagali nadljuske napore kako bi pronašli neki trag, a rano jutros je akcija konačno dala rezultata.

U potragu na zahtjevnom i teško pristupačnom terenu bilo je uključeno oko 400 osoba s 13 dronova, deset HGSS-ovih i tri od Civilne zaštite.

Akcijom je koordiniralo Ravnateljstvo civilne zaštite Hrvatske koje je na lokaciji formiralo bazu operacije sa zapovjednim komunikacijskim vozilom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije