Jasmina Curić se zahvalila Biseri Turković: Sandžak neće zaboraviti podršku BiH

Radiosarajevo.ba
Jasmina Curić se zahvalila Biseri Turković: Sandžak neće zaboraviti podršku BiH

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković primila je pismo zahvale predsjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasmine Curić, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

"U svoje ime i uime Bošnjačkog nacionalnog vijeća ovim putem upućujem zahvalnost Vama, Ministarstvu vanjskih poslova BiH i državi Bosni i Hercegovini na pomoći u medicinskom osoblju koje je boravilo u Novom Pazaru prethodnih desetak dana. Iskusni ljekari i tehničari iz Bosne i Hercegovine su dali neizmjeran doprinos i pomogli zdravstvenim ustanovama u Sandžaku da se izbore s rastućim brojem slučajeva koronavirusa", stoji u pismu.

Curić se naročito zahvaljuje Turković zbog činjenice što je uspjela da "istrajnim zalaganjem prevaziđe sve političke i diplomatske prepreke koje su sprečavale dolazak ljekara iz BiH u Sandžak", te navodi da su Ministarstvo vanjskih poslova BiH i bosansko-hercegovačka diplomatija dolaskom ljekara u Sandžak pokazali svoju snagu i značaj.

"Koristim ovu priliku da Vama i narodu Bosne i Hercegovine uputim riječi zahvalnosti i za pomoć u medicinskoj opremi koja svakodnevno pristiže u Sandžak. Budite uvjereni da Sandžak i Bošnjaci Sandžaka neće zaboraviti podršku koju nam pružate u ovim, za nas, jako teškim trenucima", zaključila je Curić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije