Janša već čestitao pobjedu Trumpu porukom da "mainstream mediji negiraju činjenice"

7
Radiosarajevo.ba
Janša već čestitao pobjedu Trumpu porukom da "mainstream mediji negiraju činjenice"

Ishod američkih predsjedničkih izbora potpuno je neizvjestan, ali to nije zaustavilo slovenskog premijera Janeza Janšu da čestita Donaldu Trumpu na pobjedi.

"Prilično je jasno da je američki narod izabrao Donalda Trumpa i Mikea Pencea za još četiri godine. Što više mainstream mediji odgađaju i negiraju činjenice, bit će veća konačna pobjeda za predsjednika. Čestitke Republikanskoj stranci za jake rezultate širom SAD-a", napisao je, na engleskom jeziku, na Twitteru Janša uz screenshotove privremenih rezultata u nekoliko država, među kojima je i Wisconsin u kojem se u međuvremenu dogodio preokret i Biden je preuzeo vodstvo.

Podsjetimo, Janša je 23. oktobra otvoreno podržao američkog predsjednika Donalda Trumpa u njegovoj borbi za novi predsjednički mandat, poručivši da je on "bolje rješenje za svijet nego njegov demokratski protukandidat Joe Biden".

"Poštujemo teške osobne životne tragedije Josepha Bidena i neka njegova stara politička postignuća, no ako bi on sada bio izabran, bio bi jedan od najslabijih američkih predsjednika u historiji, u trenutku kad slobodni svijet treba više nego ikad jake Sjedinjene Države", napisao je na svom twitter profilu Janša u objavi na engleskome, te dodao: "Idemo Donald Trump, pobijedi".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije