Janša najavio za koliko dana očekuje kraj pandemije

3
Radiosarajevo.ba
Janša najavio za koliko dana očekuje kraj pandemije
Foto: EPA-EFE / Janez Janša

Slovenski premijer Janez Janša najavio je kako očekuje da će do 15. maja epidemija koronavirusa u toj zemlji biti pod kontrolom pozvavši se pritom prije svega na novu dinamiku pristizanja cjepiva.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata, uz smanjeni opseg testiranja, potvrđeno 209 novih zaraza koronavirusom te pet preminulih među oboljelima.

"Ovo nije kraj epidemije, ali s obzirom na novu dinamiku isporuke cjepiva možemo realno računati da će se to dogoditi sredinom maja", kazao je Janša u izjavi prilikom posjeta bolnici u Slovenj Gradecu, no upozorio je da se do tada treba pridržavati propisanih mjera, prenosi Hina.

Po njegovim riječima sada povoljnija epidemiološka situacija ne smije dovesti do opuštanja, posebno s obzirom na nove varijante virusa.

"Molim sve da do 15. maja primjenjuju preventivne mjere. Ne smijemo misliti da je sve svemu kraj, ali smo blizu toga", naveo je slovenski premijer, dodavši kako smatra da će ovoga ljeta biti moguće živjeti bez većih ograničenja i restrikcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije