Jadranka Kosor: Svaka kazna za krvnika Mladića je nedovoljna!

3
Radiosarajevo.ba
Jadranka Kosor: Svaka kazna za krvnika Mladića je nedovoljna!

Bivša hrvatska premijerka, Jadranka Kosor, oglasila se na svom Twitter profilu povodom sutrašnje presude ratnom zločincu, Ratku Mladiću.

Njenu objavu prenosimo u cjelosti:

“Sutra konačna presuda krvniku Mladiću. On presudu čeka živ, sve njegove žrtve davno pobijene, masakrirane, neoplakane, neprežaljene, mnoge nepronađene. Svaka kazna nedovoljna”, napisala je Kosor na Twitteru.

Podsjetimo, Mladić, kojeg su i inostrani mediji poput BBC-ja odavno proglasili "krvnikom iz Bosne", izvještavajući kako je on odgovoran za najgore ratne zločine na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata, prvostepenom je presudom proglašen krivim za genocid u Srebrenici, zločine protiv čovječnosti te za kršenje zakona i običaja ratovanja.

Prvu optužnicu protiv Mladića ICTY je podignuo u julu 1995. godine dok je još trajao rat u BiH, a optužen je zajedno s političkim liderom bosanskih Srba Radovanom Karadžićem koji je 2019. godine pravomoćno osuđen na doživotni zatvor i kaznu sad služi u zatvoru u Velikoj Britaniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije