Jadran: Ronilac preminuo nakon izlaska iz mora

Anadolija
Jadran: Ronilac preminuo nakon izlaska iz mora
Foto: Arhiv / Ronjenje, ilustracija
Ronilačka nesreća se dogodila u sklopu organiziranog rekreativnog ronjenja

Austrijski ronilac je zbog iznenadnih zdravstvenih tegoba tokom organiziranog ronjenja u hrvatskom paškom akvatoriju preminuo nedugo nakon izlaska iz mora, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Prema prikupljenim podacima utvrđeno je da se ronilačka nesreća dogodila tokom rekreativnog ronjenja u organizaciji ronilačkog centra iz Paga, u petak, 10. juna u oko 16 sati. Smrtno stradao E. H., rođen 1965. godine, austrijski državljanin.

Prema izjavi voditelja ronjenja, nakon što je austrijski ronilac voditelju signalizirao da se ne osjeća dobro, voditelj ronjenja je sa Austrijancem odmah započeo postupak kontroliranog izrona uslijed kojega mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo i odmah po izronu na površinu izgubio je svijest te ga je voditelj ukrcao na ronilačku brodicu i hitno prevezao do ronilačkog centra gdje su nad njime primjenjivali postupak reanimacije, no ronilac je do dolaska djelatnika Hitne medicinske pomoći preminuo. 

Očevid o uzrocima stradavanja austrijskog ronioca i dalje je u toku, saopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije