Izlaznost na izborima do 11 sati 38 posto: Stranke ukazuju na nepravilnosti

0
M. Delibašić
Izlaznost na izborima do 11 sati 38 posto: Stranke ukazuju na nepravilnosti
Foto: Radiosarajevo.ba / Nikšić

U Nikšiću danas se održavaju lokalni izbori na kojima učestvuju četiri koalicije i dvije partije.

Pravo glasa na izborima imaće 58.833 birača, koji će glasati na 138 biračkih mjesta.

Birališta su otvorena u 7.00, a zatvaraju se u 20.00 časova.

Prema podacima CEMI-ja, pravo glasa na izborima u Nikšiću je do 11 sati iskoristilo 38 posto upisanih birača.

Svoje biračko pravo u 10 sati iskoristio je nosilac liste "SDP – Srcem za Nikšić" Željko Nikolić. U 11 sati glasao i je nosilac liste koalicije "Za budućnost Nikšićča" Marko Kovačević, te nosilac izborne liste "Mir je naša nacija" Momo Koprivica.

Nosilac liste ''Narodni pokret' Miodrag Daka Davidović nije jutros mogao da iskoristi svoje biračko pravo, jer mu je, kako prenose mediji, oštećena lična karta.

Davidović je najavio da će glasati u toku popodnevnih sati. Za 13 sati najavljeno je glasanje nositeljke liste “Evropski tim za Niksic” Sanje Damjanovic, javlja specijalni izvještač portala Radiosarajevo.ba iz Nikšića.

Nepravilnosti u izbornom procesu

Partije koje učestvuju na lokalnim izborima u Nikšiću ukazale su na nepravilnosti koje su konstatovali njihovi posmatrači na biračkim mjestima.

Općinski odbor Demokratske partije socijalista saopćio je da se od otvaranja biračkih mjesta u Nikšiću pojavio veliki broj glasača koji su državljani Bosne i Hercegovine, uglavnom stanovnici Trebinja, sa privremenim ličnim kartama Crne Gore.

“Budući da se radi o grubom kršenju zakona, pravovremenim reagovanjem ova lica su spriječena da glasaju, što će se i nastaviti sve do zatvaranja biračkih mjesta”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz Građanskog pokreta URA saopćili su da se na glasačkom mjestu 12 (0Š Mileva Lajović) i broj 13 (Stara mašinska škola) vrijeđaju posmatrači liste „Crno na bijelo“ i verbalno napadaju. Takođe, kazali su da se konstantno koriste mobilni telefoni.

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) saopćio je da ta NVO nije radila izlazne ankete u vezi s lokalnim izborima u Nikšiću, navodeći da izlazne ankete nijesu dozvoljene u Crnoj Gori.

CeMI je to saopćio povodom, kako su kazali, lažnih informacija koje plasiraju neke od Mim i Facebookstranica, a koje tvrde da objavljuju rezultate izlaznih anketa koje je radio Centar za monitoring i istraživanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije