Izbio požar na hrvatskom ostrvu: "Hvata me panika. Kanaderi lete iznad glave svake 2 do 3 minute"

0
Radiosarajevo.ba
Izbio požar na hrvatskom ostrvu: "Hvata me panika. Kanaderi lete iznad glave svake 2 do 3 minute"
Foto: 24 sata / Požar na Viru

Veliki požar izbio je na otoku Viru. Prema prvim informacijama, gori šuma u blizini groblja.

"Izgleda da stvarno jako gori, pomalo me hvata panika. Ovo je otok i ne želimo gledati opet scene iz Pule. Nadamo se da će naši vatrogasci to što prije ugasiti. Šuma koja gori nije tako daleko od kuće", rekla je čitateljica 24sata.hr.

U gašenju požara pomaže više kanadera. Druga čitateljica kaže da je požar izbio u blizini kuća.

Trump pohvalio policiju: New York je sinoć bio pod opsadom, bilo je lijepo gledati

Trump pohvalio policiju: New York je sinoć bio pod opsadom, bilo je lijepo gledati

"Nisam ni siguran koliko je kanadera, čini mi se da su dva i da oni cijelo vrijeme nadlijeću. Svaka im čast, samo da se ovo što prije završi", rekao je čitatelj koji kanadere promatra s plaže na otoku Viru.

"Ovdje je vjetar prilično jak. Kanaderi nam prolijeću iznad glave svake 2 do 3 minute, a mislim da su dva. Jako su brzi. Ljudi koliko vidim nisu u panici, ali svakako nije ugodno", ispričala je čitateljica.

HRT javlja kako je vatrena linija blizu kuća.

"Pomažu nam dva kanadera, kuće su obranjene, vatra sad ide u drugom smjeru, od kuća. Gori gusta borova šuma. Na terenu je nekoliko DVD-ova, JVP Zadra i državna intervencijska postrojba. Požar bi uskoro, kroz sat vremena, trebao biti pod kontrolom", rekao je Matej Rudić, županijski vatrogasni zapovjednik, a javlja Dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije