Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

1
Radiosarajevo.ba
Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe
Foto: Uprava carina Srbije / Autobus

Carinici su 30. aprila 2024. godine, tokom kontrole započete na graničnom prelazu Šid, pa potom nastavljene na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja preko 33.500 komada cigareta, skrivenih u specijalno dograđenom rezervoaru za gorivo jednog autobusa.

Slučaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao autobus, koji je saobraćao na relaciji Prizren-Ženeva. Mada su i putnici i vozači rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, na osnovu analize rizika i činjenice da je kod iste prevozničke firme već pronalažena krijumčarena roba, autobus je izdvojen za detaljan pregled.

Tokom kontrole u dubini prostora za prtljag otkriven je rezervoar za gorivo koji nije fabrički, a pregled ”busterom” – uređajem za gustinu tečnosti, pokazao je neujednačene vrijednosti, što je dodatno pojačalo sumnju da unutrašnjost rezervoara nije ispunjena gorivom, već nekom krijumčarenom robom.

Proljetna idila u Sarajevu: Toplo vrijeme privuklo šetače u gradsku gužvu

Proljetna idila u Sarajevu: Toplo vrijeme privuklo šetače u gradsku gužvu

Autobus je dopraćen do graničnog prelaza Batrovci, gde je pregledan mobilnim skenerom, kada je potvrđeno da je unutrašnjost rezervoara ispunjena paklicama cigareta. Specijalno dograđeni rezervoar je prosječen i iz njega je izvađeno ukupno 1.678 paklica cigareta "Winston legend blue", sa akciznim markicama Kosova.

Krijumčarene cigarete su zajedno sa autobusom i vozačem predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije