Snimak haosa u Skupštini: Brnabić u centru pažnje

7
Radiosarajevo.ba
Snimak haosa u Skupštini: Brnabić u centru pažnje
Foto: Screenshot/RTS / Ana Brnabić

Predsjednica Narodne skupštine Ana Brnabić izrekla je dvije opomene i mjeru udaljenja sa sjednice zastupnicima.

Do incidenta je došlo kad je Borislav Novaković, zastupnik Narodnog pokreta Srbije, prišao mandataru Milošu Vučeviću sa fotogorafijom na kojoj se on nalazi sa kriminalcem Slobodanom Milutinovićem Snajperom.

Kako protiče današnja skupštinska sjednica, možete pratiti OVDJE.

Objavljena snimka: Ovo je prvi iskaz atentatora, odgovorio na pitanje zbog čega je pucao na Ficu

Objavljena snimka: Ovo je prvi iskaz atentatora, odgovorio na pitanje zbog čega je pucao na Ficu

Tokom govora Miloša Vučevića i izlaganja ekspozea, ispred mandatara je došao zastupnik iz Narodnog pokreta Borislav Novaković koji je pokazao Vučevićevu fotografiju sa kriminalcem Slobodanom Milutinovićem Snajperom. Novaković je to učinio u trenutku kad je Vučević govorio o načinu kako će se nova Vlada Srbije boriti protiv kriminala i korupcije.

Uprkos tome što je Novaković govorio o njegovim vezama sa Snajperom, Vučević nije prekidao čitanje ekspozea, a u tome ga nije omela ni sugestija predsjedavajuće Ane Brnabić koja ga je zamolila da se zaustavi kako bi se obratila Novakoviću.

I dok je Vučević čitao ekspoze, došlo je do manjeg obračuna između bivšeg zastupnika DS i preletača u redove SNS Dragoslava Milojičića Kene i Novakovića. Bivši član demokrata pokušao da pocijepa fotografiju koju je pred Vučevića iznio Novaković, ali je uspio samo djelimično u toj namjeri. Nakon toga, Brnabić je izrekla opomenu samo Novakoviću.

Nakon obraćanja Vučevića, predsjedavajuća Ana Brnabić izrekla je mjeru udaljenja sa sjednice zastupniku Borislavu Novakovića, piše Nova.rs.

"Izričem mjeru udaljenja sa sjednice… Narodni zastupniče, imate usta, pa možete da pričate, nemate nikakvo pravo da prilazite mandataru i da ga fizički ugrožavate. Nemate nikakvo pravo da mu uskraćujete slobodu govora. Dužni ste da se odmah udaljite iz sale u kojoj se sjednica održava. Hvala vam mnogo i doviđenja za vas“, rekla je Brnabić dok se obraćala Novakoviću, a potom nastavila.

"Sram vas bilo, sram vas bilo i neka vas je sramota. Niko ne smije da prilazi bez pitanja u ovoj sali nikome", navela je ona.

Predsjednica Skupštine zatim je izrekla opomenu i Srđanu Milivojeviću iz Demokratske stranke, ali i Radoslavu Milojičiću Keni, zastupniku iz redova SNS.

"Naravno, dajem opomenu i gospodinu Milojičiću zbog toga što ste i vi smetali i ugrožavali slobodu govora mandataru dok je predstavljao program. Tako da vas molim sada da nastavimo da radimo i da pokažemo građanima Srbije da smo odrasli, ozbiljni i odgovorni“, rekla je Brnabić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije