Ivanović: Pokušaj Vulina da u Crnu Goru uđe u uniformi klasična je provokacija

Radiosarajevo.ba
Ivanović: Pokušaj Vulina da u Crnu Goru uđe u uniformi klasična je provokacija
Foto: analitika.me / Emisija Argumenti, Televizije Crne Gore

Dobro je što je počeo dijalog između Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorko-primorske oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti, poručeno je sinoć u emisiji "Argumenti", Televizije Crne Gore.

Za zastupnika DPS-a Petra Ivanovića dobro je i važno što je dijalog počeo.

“Mi vjerujemo da je to način na koji treba raspravljati o važnim temama, na taj način padaju tenzije i gradi se povjerenje”, kazao je Ivanović i pozvao SPC da se registruje u Crnoj Gori, prenosi portakl Analitika.

“Ne možemo voditi razgovor na način da se poništava sve što je crnogorsko, ne možemo voditi dijalog na način da nema crnogorske kulture, da nema crnogorske crkve, da nema crnogrskog patrijarha, istorije. Takvog načina vođenja dijaloga nema nigdje”, naveo je Ivanović.

Ističe, međutim, da je prije početka dijaloga bilo i ratobornih izjava sveštenstva MCP.

Crna Gora: Aleksandru Vulinu nije dozvoljeno da uđe u vojnoj uniformi

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović potvrdio je danas da je delegaciji Srbije dozovljeno da dođe u Crnu Goru u posjetu koja nije državna, bez vojnih uniformi. Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sa pomoćnikom Milanom Rankovićem i oficirima Vojske Srbije Rajkom Milovanovićem, Mihailom Zogovićem, Veskom Mimovićem i Vasilijem Furundžićem položio je danas vijenac na grob bivšeg ministra odbrane SRJ Pavla Bulatovića u Gornjim Rovcima, kod Kolašina, prenijeli su podgorički mediji.

Osvrnuo se i na poruku sa litija - “Ne damo svetinje” i naveo da svetinje pripadaju svim građanima Crne Gore.

“I ne vidim potrebu da ih iko brani”, naveo je Ivanović i dodao da je dobro što su dvije strane sjele za isti sto.

“Neće valjda da treba braniti naše samo tamo gdje postoje neki finansijski prihodi koje jedan mali broj ljudi, koristi kako misli da treba. Ja mislim da od tih prihoda korist treba da imaju svi građani Grne Gore”, naveo je Ivanović.

Ističe i da bi MCP morala da se registruje u Crnoj Gori i da, kako su i najavljivali Ustavnom sudu podnese inicijativu za ocjenu ustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Ivanović je kazao i da MCP po osnovu zakupa zemljišta ima milionske prihode svake godine i pitao kome taj novac ide.

Ostatak teksta možete pročitati na OVOM linku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije