Crna Gora: Aleksandru Vulinu nije dozvoljeno da uđe u vojnoj uniformi

Beta
Crna Gora: Aleksandru Vulinu nije dozvoljeno da uđe u vojnoj uniformi
Foto: Arhiv / Ilustracija

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović potvrdio je danas da je delegaciji Srbije dozovljeno da dođe u Crnu Goru u posjetu koja nije državna, bez vojnih uniformi.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sa pomoćnikom Milanom Rankovićem i oficirima Vojske Srbije Rajkom Milovanovićem, Mihailom Zogovićem, Veskom Mimovićem i Vasilijem Furundžićem položio je danas vijenac na grob bivšeg ministra odbrane SRJ Pavla Bulatovića u Gornjim Rovcima, kod Kolašina, prenijeli su podgorički mediji.

Bulatović je ubijen 7. februara 2000. u restoranu Fudbalskog kluba Rad u Beogradu.

Danas je delegacija Srbije ušla u Crnu Goru u civilnim odijelima pošto od crnogorskih vlasti nije dobila saglasnost da dođe u vojnim uniformama.

Darmanović je podsjetio da Ministarstvo kulture propisuje način na koji se koriste vojne uniforme i da su one predviđene samo prilikom posjete spomenicima od državnog značaja.

"Pošto spomenik Bulatoviću nije na toj listi, uniforme druge zemlje nisu opcija koja se razmatra", naglasio je Darmanović na konferenciji za novinare.

On je dodao da je Ambasadi Srbije odgovoreno shodno popisima što, kako je kazao, u Ambasadi mogu i potvrditi.

"Nismo pravili problem za jednu posjetu čije motive vi najbolje možete da procijenite", rekao je ministar vanjskih poslova.

Crnogorski mediji navode da nema informacija da je u Rovcima bilo zvaničnog pomena Bulatoviću od 2001. godine.

Ministartsvo odbrane Srbije prethodno je saopštilo da su Vulin i članovi delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u manastiru Kostrikovača u Rovcima kod Kolašina prisustvovali liturgiji povodom 20 godina od ubistva Bulatovića.

Kako je prenijelo Ministarstvo odbrane, liturgiju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a prisustvovali su rođaci Bulatovića, poslanici Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije Crne Gore i gradjani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije