Posljednje riječi Italijana majci dok se utapao: "Bojim se da umirem ovdje..."

Radiosarajevo.ba
Posljednje riječi Italijana majci dok se utapao: "Bojim se da umirem ovdje..."
Italija je obavijena tugom, nakon što je 51-godišnji čovjek koji živi u Favriji, Guido Zabena, umro u noći u podzemnom dijelu željezničke pruge Canavesana, između Feletta i Rivarolo.

Radnik, koji se vraćao kući poslije posla, umro je utapanjem, nakon što je ostao zaglavljen u svom Fiat Puntu u podvožnjaku. 

U dva sata iza ponoći olujno nevijeme je zahvatilo to područje. Podvožnjak je brzo poplavio, ne dajući Guidu šansu da izađe iz vozila, piše Il Messagggero. Karabinjeri su ga pronašli, a da nije dao znakove života. 

"Niko ne dolazi da mi pomogne, bojim se da ću umrijeti ovdje", bile su njegove posljednje riječi koje je uputio telefonom dok je razgovarao sa svojom majkom Mariastellom, prenosi ovaj list.

"Zvao me je sa svog mobilnog telefona. Voda mu je bila došla do automobil i nije mogao otvoriti prozor. Rekao mi je da se plaši da umire...", priča Mariastella.  

Brojni timovi vatrogasnih brigada uključeni su u sušenje podruma, garaža i kuća u prizemlju u ovom dijelu.

Podvožnjak u kojem je vozač utopljen u automobilu, još uvijek je zatvoren.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije