Otac monstrum koji je ubio troje djece danas izlazi pred istražnog sudiju

1
Radiosarajevo.ba
Otac monstrum koji je ubio troje djece danas izlazi pred istražnog sudiju
FOTO: Facebook / Harald Kopitz ubio troje svoje djece

Harald Kopitz, muškarac koji je u noći sa subote na nedjelju u zagrebačkim Mlinovima ubio svoje troje djece, danas izlazi pred istražnog suca koji će odlučivati o pritvoru.

Kopitz se, podsjetimo, nakon trostrukog ubistva i pokušaja samouboistva liječio u bolnici.

Službeno je uhapšen u ponedjeljak navečer. Jučer je razgovarao s policijom, a danas izlazi pred istražnog suca.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

U međuvremenu se oglasilo i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH).

"Kantonalno državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika austrijskog državljanina (1965.) nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela teškog ubistva iz članka 111. točka 1. i 2. Kaznenog zakona. 

Rješenjem o provođenju istrage postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 56-godišnjak od 24. septembra 2021. do 25. septembra 2021. u Zagrebu, u stanu u kojem je boravio sa svojom maloljetnom djecom u Mlinovima, s unaprijed stvorenom namjerom ubio svoje troje djece.

Kantonalno državno odvjetništvo u Zagrebu će tokom sutrašnjeg dana, 29. septembra 2021., podnijeti sucu istrage Kantonalnog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenika", objavio je DORH jučer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije