Otac monstrum ispitan u policiji: Evo šta su zaključili u Psihijatrijskoj bolnici

1
Radiosarajevo.ba
Otac monstrum ispitan u policiji:  Evo šta su zaključili u Psihijatrijskoj bolnici
Foto: Screenshot/ HRT / Marko Ivica, advokat

Harald Kopitz, otac osumnjičen za ubojstvo svoje troje djece u noći na subotu u zagrebačkim Mlinovima ispitan je u policijskoj stanici.

Osumnjičenom je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti koji je izjavio da se osumnjičeni branio šutnjom. Nakon ispitivanja osumnjičenoga preuzima pritvorski nadzornik, a Županijskom državnom odvjetništvu bit će podnesena i kaznena prijava.

"Postavljen sam za branitelja po službenoj dužnosti optuženome. Isti nije iznosio obranu, branili smo se šutnjom u ovoj fazi postupka. On je stabilno, iako promjenjivo stabilno. Možda postaje svjestan svojih djela, ali o tome ne mogu više reći. Poučen je o pravima. Kad vidimo spis u cijelosti formirat ćemo obranu", kazao je advokat Marko Ivica.

Dodao je kako se čeka se podizanje optužnice, zatim odluka o istražnom zatvoru.

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Optuženi će biti proveden u Remetinec, a odvjetnik ne očekuje da će danas biti ispitan u Državnom odvjetništvu.

"Ja postupam profesionalno, prihvatio sam se ovoga, a sud će donijeti pravednu odluku", zaključio je Ivica te je dodao:

"Ono što je poznato od jučer je da je osumnjičenik za ubojstvo troje vlastite djece u zagrebačkom naselju Mlinovi, poslijepodne otpušten iz KBC-a Sestre milosrdnice te je uz pratnju policije odveden na daljnju obradu u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Međutim, tamo je zaključeno kako nema potrebe za njegovim zadržavanjem pa ga je preuzela policija. U večernjim satima doveden je u policijsku postaju u Heinzlovoj na kriminalističko istraživanje koje je sinoć prekinuto zbog prava uhićenika na noćni odmor od 22 sata do šest sati ujutro. Noć je tako proveo na Oranicama. Pretpostavljamo da je on već doveden u policijsku postaju u Heinzlovoj gdje bi se ispitivanje trebalo nastaviti tijekom jutra", piše HRT.

S obzirom na to da je porodica majke ubijene djece iz Neuma, tamo će sutra biti dan žalosti.

Porodica je zamolila predstavnike medija da se suzdrže od izvještavanja, posebno od fotografiranja tokom sahrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije