! / Monstrum Harald izlazi iz bolnice, još se ne zna gdje će mališani biti sahranjeni

26. 09. 2021. u 15:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policija, psihijatri i socijalni radnici prikupljaju informacije o jučerašnjem strašnom zločinu u zagrebačkom naselju Mlinovi gdje je otac Harald Kopitz (56) ubio troje vlastite djece i pokušao počiniti samoubojstvo.

Njega je u lošem stanju u stanu pronašla policija, nakon čega je smješten u bolnicu u Vinogradskoj.

Prema informacijama koje je HRT dobio iz bolnice o njegovom stanju, on je stabilno. Nalazi se još uvijek na jedinici intenzivnog liječenja, a njegovu sobu još uvijek čuva policija. Tako će biti do kraja liječenja.

Njegovo otpuštanje iz bolnice očekuje se sutra, nakon čega slijedi daljnja procedura. Iako se iz nekih medijskih napisa dalo naslutiti kako je jučer dao iskaz, HRT saznje da se to još nije dogodilo.

U Opću bolnicu Dubrovnik oko 9 sati ujutro kolima Hitne pomoći dovezena je, u pratnji partnera, majka ubijene djece (Dajana K.), četverogodišnjeg dječaka te sedmogodišnjih blizanaca - dječaka i djevojčice, koje je u penthouseu u sklopu urbane vile na području zagrebačkih Mlinova u noći s petka na subotu usmrtio njihov otac Harald Kopitz (56).

Majka Dajana K. bila je u teškom psihičkom stanju pa joj je pružena psihijatrijska pomoć u Dubrovniku.

Nakon stabiliziranja stanja lijekovima ženi je ponuđena hospitalizacija, ali je odlučila otići u Bosnu i Hercegovinu, u Neum otkuda je rodom i gdje je ovih dana boravila, o čemu je portal Radiosarajevo.ba već pisao.

Još se ne zna da li će mališani biti sahranjeni u Bosni i Hercegovini, u Neumu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)