Ispovijest mladića koji se iz Njemačke vratio u Slavoniju

Radiosarajevo.ba
Ispovijest mladića koji se iz Njemačke vratio u Slavoniju

U moru vijesti o mladima koji odlaze iz Hrvatske, ovo je priča o dvojici Slavonaca koji su se odlučili vratiti u rodni Osijek i zbog toga su presretni.

Kažu, nije Njemačka obećana zemlja, a u Hrvatskoj se može ljepše živjeti ako se radi. Nisu čekali na posao kada su se vratili, odmah su našli radno mjesto taksi vozača, piše RTL.

Devetnaestogodišnji Tin Pintarić je u Njemačkoj proveo radeći četiri mjeseca na građevinskim poslovima, a odlučio se vratiti u Osijek jer, kako kaže, ni u Njemačkoj sve nije bajno kako većina naše javnosti misli.

Njegov njemački poslodavac bio je nekorektan, pa je čak morao raditi i na crno.

Ni život nakon posla nije mu bio bajan jer su u jednoj sobi obitavali njih trojica. Tinov kolega Domagoj Mrša bio je odlikaš u školi, a zatim otišao u Njemačku trbuhom za kruhom. Tamo ni on nije bio zadovoljan. On je naveo da se osjetila razlika između nas stranaca i Nijemaca. „To se ne govori direktno, ali poslodavci ti indirektno poručuju da nikad nećeš biti u rangu Nijemaca", rekao je za RTL  Tinov prijatelj Domagoj Mrša koji je također sreću pronašao u taksiranju.

Život je tamo, saglasni su mladići, jednostavno preskup, a baš zbog toga su s novim poslom kod kuće izrazito zadovoljni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije