Razbijen lanac prostitucije u Zagrebu: Osim fudbalera, klijenti bili i menadžeri

Radiosarajevo.ba
Razbijen lanac prostitucije u Zagrebu: Osim fudbalera, klijenti bili i menadžeri
Foto: Arhiv / Ilustracija

Oliver Begović (40), prvooptuženi za organiziranje prostitucije u Zagrebu koji je uhapšen prošle sedmice zajedno s Irom P. (26), u svom kriminalnom dosjeu ima čak 13 krivičnh djela.

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu odredio im je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, tačnije kako ne bi utjecali na 11 djevojaka iz različitih krajeva Hrvatske, koje su za njih pružale usluge prostitucije u tri zagrebačka stana, prenosi Jutarnji.

Svojim uslugama masaže s happy endom i drugom šarolikom seksi ponudom djevojke su Begoviću i njegovoj partnerici, prema sumnjama tužiteljstva, priskrbile oko 360 hiljada kuna. Klijenti su bili bivši nogometaši, mladi menadžeri i nekolicina taksista. Policija je svodnika i prostitutke u razgovorima s klijentima navodno snimala mjesecima.

Kroz tri unajmljena stana, od kojih je jedan bio u novozagrebačkom naselju Središće, a drugi u Folnegovićevom, prošlo je više od 800 klijenata koji su, ovisno o svojim željama i potrebama, tokom 300-tinjak vrućih susreta, plaćali turu od 200 pa sve do 800 kuna.

Najmlađa maserka imala je tek napunjenih 20 godina, a najstarija je bila dvostruko starija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije