Ispovijest majke preminulog sina kojeg je liječio Miroljub Petrović: “Mog djeteta više nema”

6
Radiosarajevo.ba
Ispovijest majke preminulog sina kojeg je liječio Miroljub Petrović: “Mog djeteta više nema”
Foto: Nova.rs / Miroljub Petrović

Protiv srbijanskog nadriljekara Miroljuba Petrovića je prije nekoliko dana konačno podignut optužni prijedlog za krivična djela "nadriljekarstvo" i "nadriapotekarstvo".

Jelenka Batovac, majka pokojnog Marijana Batovca, jedne od žrtava nadriljekara i prevaranta Miroljuba Petrovića tom prilikom je izjavila: "Čula sam da je protiv njega podignuta optužnica i da može da dobije tri godine zatvora. Šta je to kad mog sina više nema i ništa ga neće vratiti".

Miroljub Petrović se tereti da je bez dozvole za lijek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju lijeka spravljao biljne lijekove-tinkture, ekstrate, čajeve i sokove i iste prodavao različitim osobama i bez odgovarajuće stručne spreme liječio više njih“, između ostalih sada pokojne P. S. iz Skoplja i pokojnog Marijana Batovca iz Novog Sada.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Neutješna Jelenka, za podizanje optužnica saznala je preko medija.

Miroljub Petrović mladiću obećao da će mu izliječiti rak molitvom. Mladić je umro

Miroljub Petrović mladiću obećao da će mu izliječiti rak molitvom. Mladić je umro

"Niko mi se nije obraćao još od trenutka kada su dolazili inspektori iz Leskovca da uzmu moju izjavu, pa tako i ovo saznajem iz medija", priča Jelenka za srbijanske medije kroz suze.

Kako kaže, posljednja tri mjeseca bila je uz svog sina, gledajući kako ga život napušta. Prvo što je zatekla i što nikad neće moći da zaboravi kada je došla u njegov stan u Beogradu bilo je 17 bočica nekakvih tinktura, za koje joj je sin rekao da je naručio od Miroljuba Petrovića.

Nadriljekar Miroljub Petrović
Foto: Screenshot / Youtube: Nadriljekar Miroljub Petrović

"Ne mogu ni da opišem kako je to sve izgledalo. Smršao je preko 20 kilograma za 40 dana, a kada sam ga pitala zašto ne jede ništa, odgovorio mi je da kad to popije ne može da jede ništa, jer mu je muka", prisjeća se Jelenka i dodaje da je Marijan vjerovao da će kada sve to popije potpuno ozdraviti.

"Ogorčena sam i bijesna jer svakog dana od smrti svog djeteta gledam nepravdu, a znam da ničim ne može biti ispravljena. Mog sina više nema, iako je njegov jedini grijeh bio što je vjerovao ljudima. Niko nikada to neće moći da mi objasni, niti nadoknadi gubitak koji sam doživjela", zaključuje kroz suze nesretna majka.

Ostatak teksta čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije