Ispovijest braće koji su prvi u Hrvatskoj oboljeli od COVID-19

Radiosarajevo.ba
Ispovijest braće koji su prvi u Hrvatskoj oboljeli od COVID-19
Foto: Privatni album / Ispovijest braće u Hrvatskoj

Blizanci koji su prvi u Hrvatskoj oboljeli od koronavirusa (COVID-19) odlučili su za Jutarnji list podijeliti svoju priču kako bi umirili javnost i otklonili dezinformacije koje se pojavljuju posljednjih dana.

Braća se nalaze u karantinu u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, a s njima smo telefonski razgovarali u srijedu u 19.40 sati.

Bosanac o haosu koji vlada u Italiji: Ništa ne radi, ljudi ne izlaze iz kuća

Broj zaraženih koronavirusom ( COVID-19) u Italiji raste iz sata u sat. Prema nezvaničnim informacijama na Apeninima preko vikenda su preminule četiri osobe, a najveća panika vlada u dvije pokrajine - Lombardiji i Venetu. Bosanac Fejzo Selmanagić 27 godina živi u pokrajini Veneto.

Na razgovor su pristali, naravno, uz uvjet da se ne objavljuje identitet, kako bi poručili da se dobro osjećaju te da panika o kojoj čitaju iz svoje bolesničke sobe zaista nije potrebna.

Ispovijest braće u Hrvatskoj - undefined

Do prije nekoliko sati svaki od njih bio je u svojoj sobi, no sada su zajedno i vrijeme krate čitanjem vijesti, koje se tiču uglavnom koronavirusa.

"Prvo da razriješimo misterij tko je bio u Milanu. Točna informacija je da smo na putu od srijede 19., do petka 21. veljače, u Milanu bili moja djevojka i ja. Dakle, nije bio moj brat niti itko od prijatelja. Na put smo išli autobusom i isto smo se tako vratili", kaže blizanac koji je prvi u Hrvatskoj obolio od koronavirusa.

Kada su krenuli na put, a i kada su se vratili, još nije bilo govora o tome da bi Milano bio neka destinacija u kojoj bi se mogli zaraziti, jer da je tako, kaže, sigurno ne bi otišli.

Potvrđen drugi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Identificiran je drugi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Zaražen je i brat mladića kojem je jučer dijagnosticiran koronavirus nakon što se vratio iz Milana gdje je s djevojkom bio na utakmici Lige prvaka, javlja Jutarnji list navodeći da im je to potvrdio ministar Beroš.

"U Milanu smo bili turistički, a na utakmici Lige prvaka bio sam sam, bez djevojke. U petak smo u Zagreb stigli oko 7.50 ujutro, tako da sam otišao direktno na posao. Osjećao sam se uobičajeno i nisam imao nikakve znakove bolesti". kaže.

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije