Nakon udesa kojeg je skrivio Armin iz BiH: "Da mi je jedan sin ostao živ"

0
Radiosarajevo.ba
Nakon udesa kojeg je skrivio Armin iz BiH: "Da mi je jedan sin ostao živ"
Foto: RAS Srbija / Nesreća kod Okučana

Čonoplja kod Sombora u Srbiji zavijena je u crno četiri dana poslije stravične saobraćajne nesreće u kojoj su u Okučanima u Hrvatskoj poginuli Duško (35), njegov brat Damir (38) i njihova majka Radmila Perić (54).

Sahrana tri člana jedne porodica bit će danas.

Do nesreće je došlo u petak oko 15 sati kod Okučana, kada je na njihov automobil marke Renault naletio na kamion hrvatskih registarskih oznaka. Od siline udarca sve troje je odmah podleglo povredama.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Blic piše kako je hrvatska policija odmah pokušala preko kolega kontaktirati njihove najbliže.

Uvjeti za vožnju nisu bili idealni jer je cijeli dan padala kiša, a alkotestiranje je pokazalo da vozač kamiona Armin B. (25), inače državljanin Bosne i Hercegovine, nije bio pod utjecajem alkohola. Ipak, upućen je u bolnicu na dodatnu kontrolu, piše Blic.

Nakon doktorskog pregleda, on je priveden i protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Prema rezultatima istrage, do nesreće je došlo kada je vozač kamiona želio skrenuti lijevo, ali nije prilagodio brzinu kretanja, zbog čega je vozilom prešao u suprotnu traku, kojom je išao automobil za čijim volanom je bio Damir.

Kamion je prvo udario u zaštitnu ogradu, a onda je zadnjim dijelom zakačio prednji dio automobila. Nastavio se kretati nekontrolirano, udario je i zadnji dio vozila.

"Danima smo već u šoku", rekla je Vanja, Duškova snaha.

"Moja sestra Ivana i njezin svekar zanijemili su od bola. Ne znamo kako će izdržati sprovod. Čekamo da nam dopreme njihova tijela", dodala je Vanja.

Ona za Blic kaže da su Damir i Duško s majkom u petak krenuli u BiH, kako bi obišli kuću Radmiline pokojne majke, koja je preminula prije nepunih godinu dana.

"Njezina želja je bila da tu kuću ostavi unucima", kroz suze priča Vanja, dodajući da Duško i Ivana nemaju djecu, a da se Damir nije ženio.

"Čedomir po cijeli dan jeca i izgovara samo jednu rečenicu:

"Da mi je barem jedan sin ostao živ", ispričala je Vanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije