Poznat identitet bh. državljanina koji je usmrtio tročlanu porodicu iz Srbije

1
Radiosarajevo.ba
Poznat identitet bh. državljanina koji je usmrtio tročlanu porodicu iz Srbije
Foto: Javna vatrogasna postrojba Nova Gradiška / Saobraćajna nesreća u Okučanima

Neprimjerena brzina kretanja 25-godišnjeg BiH državljanina Armina B., vozača teretnog vozila pulskih oznaka, uzrok je stravičnog frontalnog sudara koji se dogodio jučer oko 15:10 sati na kraku prvog prometnog čvora Okučani u Hrvatkskoj, a u kojoj je život izgubila tročlana obitelj iz Srbije.

Policijski uviđaj policije PU brodsko-posavske potrajao je do sitnih noćnih sati, a dok je pogrebno poduzeće preuzimalo tijela na mjestu nesreće, policija je u 19:30 sati 25-godišnjem vozaču kamiona, inače bh. državljaninu, pročitala njegova prava te ga uhapsila.

Srž kriminalističkog istraživanja je kaznena prijava protiv 25-godišnjaka zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom a zbog čega mu prijeti višegodišnji zatvor.

Kamere uhvatile Baždarevića na tribinama u Sloveniji, navodno je pronašao novi posao

Kamere uhvatile Baždarevića na tribinama u Sloveniji, navodno je pronašao novi posao

On će danas tokom dana biti predan pritvorskom nadzorniku nakon čega se očekuje njegovo ispitivanje u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu. Za očekivati je da će za njega biti zatražen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali i jer je riječ o stranom državljaninu.

Prema kaznenoj prijavi, 25-godišnjak je u 15:10 sati vozio teretnjak s prikolicom na kat koja služi za prijevoz ličnih automobila te se kretao iz smjera juga prema sjeveru. Svoju vožnju, kako je utvrđeno uviđajem, nije prilagodio osobinama i stanju ceste koja je bila sklizava pa je u jednom trenutku u lijevom zavoju prešao na suprotni trak kojim je toga trenutka iz smjera zapada nailazio Renault srbijanskih oznaka u kojem je 38-godišnji D. P., vozio svoju 57-godišnju majku i tri godine mlađeg brata, piše Jutarnji list neslužbeno.

Teretnjak je prvo prednjim dijelom udario u zaštitnu ogradu A3 a potom stražnjim dijelom skupa vozila u prednji dio Renaulta srbijanskih oznaka. Ali, kako se dalje nastavio nekontrolisano kretati, automobil je teretnjak udario i u njegov stražnji dio.

O jezivoj nesreći policija je dobila dojavu u 15:18 sati nakon čega su na mjesto prepuno tuge stigle sve službe od policije, radnika Hitne pomoći, JVP Nova Gradiška te djelatnika HAC-a.

Navedena dionica bila je zatvorena za saobraćaj sve do 22 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije