Tročlanu porodicu iz Srbije u Hrvatskoj usmrtio državljanin iz BiH

5
Radiosarajevo.ba
Tročlanu porodicu iz Srbije u Hrvatskoj usmrtio državljanin iz BiH
Foto: JVP Novska / Mjesto nesreće

Nakon stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila u petak oko 15.10 sati na prometnom čvoru autoceste A3 Okučani u Hrvatskoj, u kojoj je poginula tročlana porodica iz Srbije, iz Brodsko-posavske policijske uprave saopćeno je kako je protiv vozača kamiona podnesena prijava.

Radi se o 25-godišnjem vozaču kamiona pulskih registarskih oznaka, državljaninu BiH.

On je osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom, a tokom subote će biti prebačen kod zatvroskog nadzornika, pišu hrvatski mediji.

Policija je obavila uviđaj i utvrdila da je on izazvao nesreću, upravljajući teretnim vozilom neprilagođenom brzinom.

U lijevom zavoju je izgubio kontrolu nad vozilom, a kamion je prešao na suprotnu saobraćajnu traku. Došlo je do frontalnog sudara s Renaultom srbijanskih oznaka.

Na mjestu događaja poginula su dvojica muškaraca (38 i 35 godina) i 57-godišnja žena. 

Podsjećamo, ova dionica autoceste A3 Okučani kobna je za mnoge putnike. U martu je na istom dijelu poginulo četvero ljudi, a više njih je povrijeđeno kad se prevrnuo kamion srbijanskih registarskih oznaka. U julu je na istoj dionici poginulo deset osoba kada se prevrnuo autobus iz Kosova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije