... / Ispovijest bliske rođake ubijene porodice Đokić: Želim da se o njima napiše istin...

10. 10. 2021. u 11:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

"Bili su zaista divna porodica, stvorili su svoju oazu mira u kojoj je trebalo da uživaju još mnogo, mnogo godina, a monstrumi su sve uništili."

Ovako započinje svoju potresnu ispovijest o brutalno ubijenoj porodici Đokić njihova bliska rođaka (ime i prezime poznato redakciji Blica). Kako kaže, mnogo joj je teško, ali želi da se napiše istina o njima jer su zaista bili divni ljudi, porodica.

"Goran je bio najbolji otac na svetu, mislim da nijedan otac nije vezan toliko za svoje dete kao što je on bio... Lidiju su dobili nekoliko godina nakon venčanja. Gordana je sedam meseci održavala trudnoću na ginekologiji u Nišu, a za sve to vreme Goran nije preskočio ni jedan dan da je ne obiđe u bolnici i donese sve što treba. Lidija je bila centar njihovog sveta. Za svaki rođendan, još dok je bila mala znao je da je iznenadi, dovede klovna u kuću, Deda Mraza za Novu godinu. Bez nje nije hteo nigde da krene, ni na jedan odmor, ni u jedan restoran, ma bilo gde..

Gledao je da joj priušti sve moguće na ovom svetu iako je ona bila veoma skromna", priča potresena rođaka i dodaje da se Goranova vezanost za porodicu ogleda i u tome da tri godine nije htio da ode da operiše kuk, jer nije želio da se odvaja od svoje porodice:

"Gorana su svi iz uže familije nagovarali tri godine da operiše kuk, jer bilo mu je sve gore i gore, ali nismo uspeli u tome. On je i dalje radio i nije želeo da se odvaja od svoje porodice. Garantujem životom da nijedan otac nije bio kao on."

O Gordani...

Gordana, kako kaže, bila je žena domaćica, koja im je stalno ugađala, spremala omiljena jela.

"Požrtvovana i supruga i majka... Skromna žena, koja je gledala da ugosti svakoga i da uvek sve bude na svome mestu. Uvek su ispoštovali svakoga iz familije, kasnili jesu i to smo svi znali, ali uvek su došli. Nijedan rođendan ili bilo koje slavlje, nije prošlo bez njih", prisjeća se rođaka ove tragično nastrale porodice.

Ona se osvrnula i na zadnji susret sa Đokićima: "Tada smo se videli na porodičnom slavlju. To je bilo kada su se vratili sa odmora iz Vrnjačke Banje. Goran je bio toliko lepo raspoložen, šalio se, smejao... Gordana je čak popila čašu vina, a inače nikada nije pila. Obožavala je cveće i uvek mu se radovala, a i drugima ga rado poklanjala. A za Lidiju bih mogla pričati danima, ali je mnogo teško... Naš anđeo..."

Kako kaže, Lidiji se na licu videla čistota i dobrota.

"Puna ljubavi je bila za svakoga, obožavala je životinje, stalno im kupovala hranu i mazila se sa njima. Decu je posebno volela, igrala se sa njima i udovoljavala u svemu", priča njena rođaka, pa nastavlja:

"Kao dete je bila veoma živahna i često je znala da kaže da ne voli kod sebe to što je sada stidljiva, da bi volela da je zadržala u sebi tu smelost i opuštenost. A za roditelje je bila i previše vezana, imala je drugarski odnos sa njima. Bili su zaista divna porodica, stvorili svoju oazu mira u kojoj je trebalo da uživaju još mnogo, mnogo godina, a monstrumi su sve uništili."

Ona dodaje i da se nada da će se pronaći krivci koji su ubili ovu porodicu: "Ovo nisu zaslužili ni najgori ljudi, a kamoli ovako divna i vredna porodica."

Na pitanje da li je familija saznala s kim se Goran čuo kobnog 26. septembra oko ponoći, kada je navodno poslao posljednju poruku, dodaje da ne zna.

"Mi ne znamo ništa o tome, da smo nešto znali sigurno bi već rekli", dodaje ona.

Inače, prošlo je skoro dvije sedmice otkako je tročlana porodica Đokić iz Aleksinca oteta, a potom brutalno ubijena, a policija još ne zna ko stoji iza ovog zločina. Prema nezvaničnim informacijama ubistvo je ili počinio, ili je u njemu učestvovao, neko ko odlično poznaje Aleksinac i okolna mesta jer su tijela, ali i automobil ove porodice spaljeni i skriveni na jako nepristupačnom terenu koji nije mogao biti poznat nikome drugom sem mještanima.

Upucani, pa spaljeni

Ono što je iz istrage za sada poznato je da su Goran, Gordana i Lidija oteti svega nekoliko minuta nakon što su krenuli kolima ka Aleksincu iz sela Moravac iz kuće Goranove majke. Na koji način su oteti, da li je ubica bio neko koga su poznavali ili ih je na neki drugi način neko zaustavio na ulici još nije poznato.

Policija je skinula snimke sa sigurnosnih kamera koje postoje na nekoliko privatnih objekata u ovom mjestu i detaljno ih analizira u potrazi za nekim tragom. Nakon što su oteti nije poznato šta se tačno dogodilo, osim da su Đokići brutalno ubijeni. Obdukcija je pokazala da su Lidija i Goran ubijeni s po jednim hicem u glavu, a Gordana sa dva - u grudi i glavu. Nakon što su ubijeni njihova tijela su spaljena i izgorjela su do neprepoznatljivosti.

Nakon što su tijela spalili, ubica ili njegovi saučesnici su tijela odvukli do šiblja, prekrili ih granama, smećem i lišćem i tu ih ostavili. Desetak kilometara dalje odvezli su Goranov Passat i zapalili ga kako bi uništili sve dokaze. Kraj vozila policija je pronašla jednu čahuru.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)