Regija / Isplivali novi detalji: Ovo su eskort dame koje su tvrdile da su sekretarice

16. 01. 2020. u 12:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 10

U jučerašnjoj akciji, prilikom koje su u Beogradu uhapšene 22. osobe zbog sumnje da su se bavile podvođenjem i prostitucijom, uhapšeno je i pet djevojaka, koje su tvrdile da nemaju veze s prostitucijom, već da je njihova uloga bila da kao sekretarice ugovaraju sastanke s klijentima.

Uhapšeni su bili podijeljeni u dvije grupe koje su međusobno sarađivale, a lisice su stavljene i policajcu Goranu S. (45).

Prvu grupu činili su: Goran S. (45), Nemanja S. (35), Marko Ž. (61), Srđan G. (49), Petar Lj. (35), Radomir V. (39), Daniel K. (61), Zoran J. (44), Nemanja R. (38), Jelena M. (24), Dragana P. (45) , Staša M. (24), Saša G. (46) i Darko T. (45).

U drugoj grupi bili su: Miroslav T. (45), Marko R. (32), Vladimir Đ. (44), Vukan P. (36), Sreten D. (33), Saša N. (38), Tatjana L. (36), Tamara H. (33).

Uhapšene djevojke - undefinedScreenshot: Uhapšene djevojke

Šta se krije iza hapšenja: Političari preko sekretarica ugovarali orgije!?

U prilog tome koliko je ova grupa bila dobro i detaljno organizirana govori podatak da su imali menadžere, osiguranje koje je stajalo ispred unajmljenih stanova u kojima su se djevojke sastajale s klijentima, ali i detaljno vođene evidencije o svakoj uplati i cijeni svih usluga.

Svoj biznis vodili su toliko dugo da su nedavno proslavili 15 godina postojanja, a interesantno je da su svoje usluge reklamirali u oglasima na koje su se javljali zainteresirani klijenti. Kako ne bi bili otkriveni, jedni drugima su davali pseudonime, piše Blic.rs

Uhapšene djevojke - undefinedScreenshot: Uhapšene djevojke

Uloga Gorana S., uhapšenog policajca koji je radio u Beogradu, bila je da provjerava vozila i identitet osoba koje su se javljale na oglas kako grupa eventualno ne bi bila otkrivena. Kao vođe grupa navedeni su Goran T. (45), Saša G. (46) i Miroslav T. (45).

Policija je prilikom pretresa stanova oduzela veću sumu novca, 176 mobitela, 12 laptopa, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili. Također, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina droge, municija, kao i četiri vozila koja su korištena u izvršenju ovog krivičnog djela.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA