Irineju pjevali o "srpskoj Podgorici" i "odbrani svetinja od Miraša i Mila"

cdm.me
Irineju pjevali o "srpskoj Podgorici" i "odbrani svetinja od Miraša i Mila"

Spska pravoslavna crkva (SPC) se ne miri sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori i već duže iznosi optužbe na račun aktuelne crnogorske vlasti. Pored grubih uvreda, kletvi, lažnih optužbi, sad SPC i stihovima "brani srpske svetinje u Crnoj Gori", piše CdM.

Topčiderska crkva Svetih apostola Petra i Pavla objavila je na svom YouTubeu snimak sa proslave povodom Petrovdana, kojoj je prisustvovao i patrijarh SPC Irinej, a pjevalo se o "odbrani svetinja" u Crnoj Gori od "sila nečastivog".

U pjesmi se, između ostalog, može čuti kako "vjeru brani srpska Podgorica", Nikšićani "svetinje srpske brane od Miraša i od Mila", "đe se hrabrim srcem čuva krst i svete i bogomolje rod srpski je borbom svojom zadivio Bijelo Polje", "ne damo ti srpske crkve nenarodni predsjedniče"…

Na snimku se vidi i da Irinej u ruci drži papir na kome prati stihove pjesme, a klimanjem glave ukazuje da mu je pjesma "legla". Nakon završetka pjesme čuje se da je autor stihova Slavko Perošević, koji je i zet mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije