Incident na ulazu u Cetinjski manastir: "Izdaja, ovo je naše, sram vas bilo"

2
Radiosarajevo.ba
Incident na ulazu u Cetinjski manastir: "Izdaja, ovo je naše, sram vas bilo"
FOTO: Screenshot / Incident na ulazu manastir u Cetinju

Rastu napetosti u Crnoj Gori uoči za sutra najavljenog ustoličenja novog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Tako je danas nešto iza 11 sati došlo incidenta ispred manastira u Cetinju gdje su se okupile crnogorske patriote koji se protive ustoličenju mitropolita Srpske pravoslavne crkve na Cetinju.

Kako se može vidjeti na snimku portala Istraga.ba, u jednom trenutku je došlo do "bliskog susreta" i nagurivanja između crnogorske policije i okupljenih građana.

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

"Izdaja, izdaja... Sram vas bilo... Ovo je naše", uzvikivali su okupljeni Crnogorci.

Kako prenosi portal Gradski.me, građani su uklonili ograde koje su jutros osvanule kod Dvorskog trga na Cetinju.

Podsjetimo, crnogorske nacionalne organizacije i udruženja, gotovo kompletna opozicija predvođena Demokratskom partijom socijalista i Opština Prijestonice Cetinje zahtijevaju od SPC da izmjeste ustoličenje mitropolita Joanikija u neki od hramova u drugim gradovima Crne Gore. Svi oni su najavili da će na dan ustoličenja prisustvovati protestu na Cetinju.

Za njih, čin ustoličavanja Joanikija u Cetinjskom manastiru, predstavlja nagovještaj "okupacije Crne Gore", klerikalizaciju društva i pokušaj uvođenja Crne Gore u takozvani "srpski svet", prenio je ranije Radio "Slobodna Europa".

Vijeće za nacionalnu bezbjednost Crne Gore iskazalo je jučer zabrinutost zbog stanja sigurnosti ususret najavljenim javnim okupljanjima i izdalo smjernice obavještajno-bezbjednosnom sektoru Crne Gore da pojača koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite Ustavom predviđenih prava i sloboda, saopćeno je nakon sjednice tog tijela.

Prema sigurnosnoj procjeni nadležnih organa u Crnoj Gori, u nedjelju 5. septembra, kad je na Cetinju planirano ustoličenje mitropolita Joanikija, mogu desiti događaji sa povećanim rizicima. Čak je i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić saopćio je da će Vlada Crne Gore učiniti i čini sve u skladu sa svojim nadležnostima da ne dođe do incidenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije