Igor Jurić otkriva najnovije informacije o nestaloj Danki: "Ovo je unaprijed planirano"

3
Radiosarajevo.ba
Igor Jurić otkriva najnovije informacije o nestaloj Danki: "Ovo je unaprijed planirano"
Foto: Ringier / Danka Ilić, Ivana Ilić

"Ovo je unaprijed planirano i smišljeno. Sve nagovještava da je morao da postoji plan da se ovako nešto desi", izjavio je Igor Jurić, direktor centra za nestalu i izgubljenu djecu u Srbiji, na Blic televiziji, govoreći o potrazi za djevojčicom Dankom Ilić, koja je nestala u Srbiji.

Potraga za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora ušla je u sedmi dan, a najnoviji trag koji se analizira i provjerava je snimak iz Beča na kojem se nalazi devojčica koja liči na Danku. Bečka policija pokrenula je odmah istragu, a cijela Europa sada čeka da provjera pokaže ko je dijete sa videa.

Da li je na snimku iz Beča koji se pojavio u medijima nestala dvogodišnja Danka Ilić iz Bora? Da li je djevojčica žrtva trgovine ljudima? Kakve su šanse da je Bečka policija locira i vrati roditeljima?

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Sigurno je to da se Danka ne nalazi na terenu koji je pretražen. Mnogo je toga nejasno, kako se dijete tu našlo, kako se izgubilo, kako je moguće da nije bilo automobila i slično. To su pitanja na koja nemam odgovor. Teren je detaljno pretražen, neko nešto mora da zna. Ovo je unaprijed planirano, unaprijed smišljeno. Taj uzrast od dvije godine je ključan, mjesto nestanka je čudno, sve nagovještava da je morao da postoji plan da se ovako nešto desi", izjavio je Igor Jurić.

Osvrnuo se i na snimak devojčice koja odgovara opisu nestale Danke Ilić, a koji je nastao u centru Beča.

"Djevojčica liči na nestalu Danku. Želim da se zahvalim čovjeku koji je snimio, to je veliki uspjeh svih nas, uspjeli smo da obavestimo i ljude u dijaspori. Raspisana je potjernica, i to će se sigurno provjeriti. Ne smijemo isključiti naravno ovu mogućnost, ali mislim da odgovor leži ovde u Srbiji", rekao je.

Cijela porodica Danke Ilić je na ispitivanju u policiji, neki su zadržani više sati

Cijela porodica Danke Ilić je na ispitivanju u policiji, neki su zadržani više sati

Igor Jurić kaže i da sve okolnosti koje su dovele do nestanka Danke Ilić bude sumnju: "Ja sam jako oprezan. Zaista mi je najveća želja, nada, da porodica nije upletena u ovo. Mislim da bi to bio poraz cijelog društva. S obzirom na nepristupačnost terena, položaj automobila, kako je dijete nestalo. Ne možemo da znamo šta je motiv, ali se svaka nedoumica mora ispitati. E sad, ako je porodica, rodbina u pitanju, onda nekako ne možeš da pretpostaviš da može iz bilo kog razloga da naudi djetetu, ali definitivno, ne možemo da ne sumnjamo dok ne budemo sigurni da zapravo to nije istina. Moje pitanje je da li je dijete uopšte bilo na tom mjestu u momentu nestanka. Nikakva naznaka nema da je dijete bilo tu."

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije