Cijela porodica Danke Ilić je na ispitivanju u policiji, neki su zadržani više sati

0
Radiosarajevo.ba
Cijela porodica Danke Ilić je na ispitivanju u policiji, neki su zadržani više sati
Foto: Ringier / Danka Ilić sa roditeljima

Majka, otac, daidža i drugi članovi porodice nestale Danke Ilić (2) za kojom policija traga već sedmi dan, i danas su u policiji kako bi odgovarali na pitanja za slučaj da imaju informacije koje bi mogle da pomognu tokom istrage.

U pitanju su razgovori na koje oni odlaze u svojstvu građana.

"U ovakvim situacijama je sasvim opravdano da roditelji, članovi porodice, prijatelji i druga lica sa kojima su bliski i koji su imali informacije o životnim okolnostima, budu u više navrata u policiji, jer mogu dati korisne informacije u cilju utvrđivanja motiva i razjašnjenja svi drugih okolnosti događaja", objašnjava izvor Telegrafa.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Daidža male Danke u policijskoj stanici zadržao se oko dva sata.

Podsjetimo, roditelji i rodbina male Danke svakodnevno su u policiji od njenog nestanka i oglašavanja sistema Ambert Alert.

Tada je krenula potraga za devojčicom, a u sklopu nje je pregledan teren u krugu od 10 kilomenata, rašćišćeno je sijeno i sav otpad oko kuće ispred koje je nestala i pronađeni su podzemni tuneli koje su pregledali vatrogasci spasioci sa spasilačkim psom. Helikopteri su letjeli iznad sela i na širem području oko njega kako bi snimili šta se nalazi u šumama oko njega, za slučaj da je tamo tijelo male Danke.

Danas je počela i pretraga divlje deponije u blizini sela, a nakon što je sklonjen otpad, bager je rastresao okolnu zemlju.

U istragu o Dankinom nestanku uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dvije Rumunke sa djevojčicom koja podsjeća na Danku. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. U međuvremenu, Interpol je objavio međunarodnu potragu.

U pitanju je žuta potraga, odnosno potraga za nestalim licima. U ovom slučaju, podaci se mogu mijenjati na svakih sat vremena, odnosno mogu biti ažurirani.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije