I kosovska delegacija dobila ključ Bijele kuće: I oni mogu kod Trumpa kad god

Radiosarajevo.ba
I kosovska delegacija dobila ključ Bijele kuće: I oni mogu kod Trumpa kad god
FOTO: Facebook / Ardita Dushi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer se pohvalio kako mu je predsjednik SAD-a Donald Trump simbolično poklonio ključeve Bijele kuće, da u nju može, kako se hvalio, ući kad god želi.

Prema kosovskim medijima, isti je poklon dobilo i delegacija iz Prištine, nakon potpisivanja sporazuma. Premijer Avdulah Hoti tim povodom nije najavio ništa, a mediji su za ovaj Trumpov dar saznali nakon što je šefica njegovog kabineta Ardita Dushi fotografiju podijelila na Facebooku.

"Ključ Bijele kuće", "dar predsjednika Trumpa", kratko je napisala Ardita Dushi uz fotografiju na kojoj drži ključeve u ruci, prenosi 24sata.hr.

S druge strane, predsjednik Srbije obavijestio je javnost o darovima i o tome ko ih nasljeđuje.

"Dobio sam i posebnu poruku koju mi je napisao Trump. Dobio sam i ključeve Bijele kuće i Trump mi je tijekom isporuke rekao: 'Uvijek možete ući ovdje",  uzbuđen je bio srbijanski predsjednik.

Vučić je također izjavio da će papir s porukom prepustiti kćerki Milici, olovku kojom je potpisao sporazum dati sinu Vukanu, a olovku koju je dobio od Trumpa ostavio je sinu Danilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije