Hrvatska zabilježila 12 novih slučajeva zaraze COVID-19: Zaraženo osam doktora

Radiosarajevo.ba
Hrvatska zabilježila 12 novih slučajeva zaraze COVID-19: Zaraženo osam doktora
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Zaraženih: 198.727
Umrlih: 7.989
Oporavljenih: 82.799
Broj slučajeva u BiH: 34
Oporavljeni u BiH: 2

Ministar zdravstva Hrvatske Beroš objavio je da je 12 osoba danas zaraženo te je sada ukupan broj slučajeva narastao na 81. Napravljeno je više od 1100 testiranja testiranja. Širom Europe je situacija sve teža, kazao je Beroš.

"Kada je riječ o liječnicima, prostorno i vremenski smo dobro organizirani", kazao je ministar Beroš. "Za sve osobe koje imaju druge tegobe, a ne sumnjaju na koronu, ostale zdravstvene ustanove pružaju adekvatnu pomoć. Nije upitno liječenje hroničnih stanja. Želim zahvaliti privatnom sektoru jer je pokazao senzibilitet", kazao je on.

"Stručnjaci za mentalno zdravlje su na raspolaganju od 0-24. Ministarstvo pokazuje širok spektar aktivnosti i poduzimamo sve da situaciju i nadalje držimo pod kontrolom", zaključio je Beroš.

Alemka Markotić kazala je da su svi bolesnici i dalje lakši slučajevi te da nema bolesnika s težim stanjem. "Naši liječnici koji su bili u kontaku sa zaraženim liječnikom su negativni", kazala je.

Krunoslav Capak podsjetio je kako građani za sve o koronavirusu mogu zvati broj 113. "Slobodno zovite za sva pitanja", kazao je. "U ovom trenutku je zaraženo osam liječnika. Epidemiološka situacija je pod kontrolom", kazao je Capak.

Stožer je apelirao na starije da ostanu kod kuće. "Crveni križ će kooridinirati dostavu za starije ljude", rečeno je.

"Crveni križ pomaže građanima na granici u distribuciji hrane. Pomažemo kroz niz aktivnosti, kako opremom tako i logistikom. Jako je važno što je Stožer izuzeo akciju darivanja krvi od zabrane okupljanja", kazali su iz Crvenog križa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije