Situacija na aerodromu Sarajevo stalno se mijenja: Nema ni letova za Beč

Fena
Situacija na aerodromu Sarajevo stalno se mijenja: Nema ni letova za Beč
Foto: Fena / Međunarodni aerodrom Sarajevo

Većina aviokompanija reducirala je letove iz i prema Sarajevu, kao prevenciju širenja novog soja koronavirusa (COVID-19), dok su neke u potpunosti otkazale letove za naredni period.

"Danas, kao i jučer planirao je pet dolaznih i pet odlaznih letova. Prvi koji se očekuje je avion iz Istanbula, zatim Budimpešte, Minhena, Beča i Zagreba, a planirani su i odlazni letovi za te destinacije. Jutrošnji let za Beč je otkazan", potvrdila je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

Sanja Bagarić-Arnaut - undefined

Arhiv: Sanja Bagarić-Arnaut

Kompanija Austrian Airlines otkazala je sve letove od 19. do 28. marta za Beč, dok je kompanija Croatia Airlines do 28. marta otkazala sve jutarnje i noćne letove za Zagreb.

"Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo su u kontaktu sa svim nadležnim institucijama, te smo poduzeli sve predviđene mjere kako bi smanjili izloženost i mogućnost prijenosa oboljenja, a posebno kada su u pitanju naši zaposlenici, koji su obvezni nositi maske i rukavice. Također se provode mjere dezinfekcije prostora i vozila kojima se prevoze putnici "kazala je Bagarić.

S obzirom na to da se situacija sa letovima konstantno mijenja, iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo mole putnike da prije puta kontaktiraju aviokompaniju kojom namjeravaju letjeti, odnosno ambasade/konzulate zemalja u koje putuju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije