Hrvatska: Uhapšen rasista koji je urlao 'Heil Hitler'i dizao desnicu

7
Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Uhapšen rasista koji je urlao 'Heil Hitler'i dizao desnicu
Foto: Printscreen / Rasista iz Hrvatske

Tokom vikenda Jure Zubčić, predsjednik Socijaldemokratske partije Zadarske županije u Hrvatskoj, na Twitteru podijelio je urnebesni snimak koji prikazuje muškarca kako prilazi stranom radniku i vrijeđa ga.

"Idi kući. Ovo nije tvoja zemlja. Je**ni ni*eru. Odakle si?", moglo se čuti na snimku koji je objavio Zubčić.

Uz to, poslao je i sramotnu poruku radniku iz Indije, te je kazao da je "Evropa samo za bijele ljude, a ne za crnce".

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Nakon, najblaže rečeno, sramotnih uvreda na rasnoj osnovi video se prekida. S obzirom na sadržaj videa, on je uskoro postao viralan te je privukao mnogu pažnju domaće javnosti, ali i šire javnosti. Brza reakcija policije na ovaj događaj nije izostala.

Zahvaljujući kvalitetnim dojavama i smjernicama koje su zaprimili odmah po objavi videa, zagrebački policajci su vrlo brzo otkrili identitet inicijatora govora mržnje koji je svojom primitivnom komunikacijom zapravo osramotio cijelu zemlju.

Kako izvještava Jutarnji, riječ je o Juraju Mesiću (34) zvanom Juka iz Ivanić Grada, a njegovu lokaciju, policija je pokušavala otkriti nepuna 24 sata.

Paralelno s time su mu organizirali skriveni "doček" na adresi stanovanja, tako da je rasist uhapšen odmah po dolasku kući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije